Festivalul Ceaiului si al Cafelei 2012

  0
  711

  Ceaiul si cafeaua sunt in prim planul urmatoarei saptamani, pentru ca incepe cea de-a patra editie a Festivalului Ceaiului si al Cafelei  (TEA&COFFEE Festival), desfasurata intre 1 7 octombrie, in mai multe ceainarii si cafenele din Bucuresti. 

  In cadrul Festivalului se vor prezenta mai multe modalitati de a produce, prepara si prezenta ceaiul si cafeaua, participantii fiind initiati in traditiile unor tari ca: Marea Britanie, Japonia, India, Brazilia, Turcia, Argentina si Coreea de Sud.

  Alaturi de ritualurile de preparare sau ceremoniile de servire a bauturilor vor avea loc concerte de jazz, spectacole de teatru, muzica traditionala/moderna (muzica indiana sau demonstratii de taiko – tobe japoneze), demonstratii si lectii de dans (tango argentinian, copeira – dansul traditional al Braziliei si altele), workshopuri gastronomice si degustari din bucatariile coreeana, turceasca, indiana, englezeasca; ateliere de caligrafie, origami sau tatuaj cu henna, dar si prezentari de costume traditionale sau expozitii de fotografie si pictura.

  In paralel cu evenimentele culturale si gastronomice ce insotesc festivalul, te vei bucura si de o expozitie de ceai, cafea, arta, decoratiuni si piese de mobilier traditional in weekendul 57 octombrie la Bellagio Casa.

  Costul intrarii variaza, insa accesul este liber in majoritatea locatiilor.

  Programul Tea&Coffee Festival 2012

  Luni, 1 octombrie

  Seara Sud-Coreeana, sustinuta de Ambasada Coreei de Sud in Romania si Asociatia Anneyong Korea – atelier de caligrafie sud-coreeana; atelier de gastronomie sud-coreeana (preparare de kimbap – corespondentul sushi-ului); prezentare „Cultura ceaiului in Coreea de Sud”; spectacol de dans traditional.

  Ora 19:00, Serendipity (Str. Dumbrava Rosie nr. 12). Intrarea – 20 lei.

   

  Marti, 2 octombrie

  Seara Englezeasca – atelier de bune maniere, sustinut de Incubator 107; degustari de ceai si prajituri ; Concert live de jazz.

  Ora 19:00, Ceainaria Infinitea (Str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7). Intrarea – libera.

   

  Miercuri, 3 octombrie

  Seara Argentiniana – demonstratie si lectie de tango argentinian, sustinute de Fabrica de Tango. Inscrierile la lectiile de tango, se fac in limita locurilor disponibile pana luni, 1 octombrie, pe adresa aceasta.

  • Spectacolul de teatru Marea iubire a lui Sebastian, in regia Rodicai Mandache. Protagonisti: Marius Manole, Rodica Mandache, Ioana Macarie, Ivan Teglas.

  Ora 20:00, Godot Café –Teatru (Str. Blanari nr. 14). Intrarea – 35 lei.

   

  Joi, 4 octombrie

  Seara Japoneza, sustinuta de Centrul de Studii Romano-Japoneze – ceremonia ceaiului; atelier de caligrafie japoneza; atelier de origami; demonstratie si atelier de taiko (tobe traditionale japoneze); prezentare de yukata (kimono-uri); joc de Go.

  Ora 19:00, Gradina Verona-Carturesti (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15). Intrarea – libera.

   

  Vineri, 5 octombrie

  Seara indiana, sustinuta de Festivalul Namaste India (www.namasteindia.ro)- degustare de ceai indian si deserturi “raw”; sesiuni de tatuaje cu henna; spectacol de dans indian, sustinut de Grupul Shakti.

  Ora 19:00, Ramayana Café (str. Baldovin Parcalabul nr. 11). Intrarea – libera.

   

  Duminica, 7 octombrie

  Seara turceasca, sustinuta de Centrul Cultural Turc Yunus Emre – degustari de delicii culinare turcesti; atelier de Ebru (pictura pe apa) sustinut de prof. Serin Turkoglu; recital de vioara in interpretarea lui Alev Gafar; prezentari si demonstratii “Despre ceaiul turcesc si cafeaua la nisip”.

  Ora 19:00, Cafepedia Romana (Str. Pictor Arthur Verona nr. 2). Intrarea – libera.

  SHARE
  Articolul precedentBruce Willis – Devil Woman
  Următorul articolExpozitie de inchidere – Festivalul Ceaiului si al Cafelei 2012
  Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here