Festival de dans clasic la ONB

0
531

Festivalul de dans clasic găzduit de Opera Națională din București aduce în prim-plan cele mai apreciate spectacole de balet. Aflat la prima ediție, festivalul o celebrează pe Ileana Iliescu, una dintre cele mai apreciate prim-balerine, la aniversarea acesteia de șaptezeci și cinci de ani. Mai mult, ca invitați speciali îi vom putea vedea pe Vittorio Galloro și Arianne Lafita Gonzavez.

Debutul evenimentului a aparținut spectacolului Don Quijote în data de 11 noiembrie. Apoi, pe scena Operei Naționale s-a performat Giselle, o altă producție cu aceiași dansatori în rolurile principale ca și Don Quijote: Bianca Fota și Gigel Ungureanu .

Duminică, 18 noiembrie, spectatorii pot vedea Frumoasa din pădurea adormită – detaliile sunt aici.

Pe 21 noiembrie Baiadera, scris de Ludwig Minkus, va continua programul festivalului – o piesă cu o atmosferă încărcată și feerică.

Festivalul se va încheia pe data de 5 decembrie cu spectacolul Corsarul de Adolphe Ch. Adam. Într-o lume aparținând Orientului, Corsarul este o poveste  de iubire între Konrad și Medora, o tânără grecoaică. 

Biletele sunt disponibile online, dar și la casa de bilete a Operei. Copiii în vârstă de până la patru ani au accesul gratuit.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here