Fest(in) pe Bulevard


Cand: 12 Oct - 19 Oct 2013
0
887

Luna octombrie este luna teatrului de bulevard, pentru că Teatrul Nottara organizează prima ediţie a festivalului internaţional Fest(in) pe Bulevard, în perioada 1219 octombrie, unde sunt așteptate 5 spectacole din străinatate.

Festivalul va avea două secțiuni. Prima dintre ele, Bulevardul Comediei, va avea loc la Sala Horia Lovinescu şi va prezenta spectacolele Leonida Gem Session, adaptare după I.L.Caragiale, spectacol al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, și Familia Tót de Örkeny István, produs de Centrul Cultural UNESCO Nicolae Bălcescu. De asemenea, în cadrul acestei secțiuni vor fi prezentate și spectacole premiate ale teatrului gazdă, dar și o conferință dedicată teatrului de bulevard.

Cea de-a doua secțiune, Criză Teribilă, Monșer!, va avea loc la Sala Studio George Constantin și va avea drept temă centrală criza, fie ea economică, socială, politică, identitară sau sexuală. În cadrul secţiunii, vor intra în competiţie spectacolele: Povestea zăpezii negre de Jean-Yves Picq – Cie Scène en Vie, Grenoble (Franţa);  Woyzeck de Georg Büchner – Pygmalion Theater, Viena (Austria); Băutorul de rouă de Sanja Domazet – Teatru Naţional Sterija din Vârşeţ (Serbia); Liselotte și luna mai de Pozsgai Zsolt – Teatrul Dramatic şi de Păpuşi din Vraţa (Bulgaria); Candid de Voltaire – Teatrul Ţăndărică, Bucureşti, (România). Spectacolul Teatrului Nottara este realizat pe un text comandat dramaturgului român, Lia Bugnar, și poartă titlul Matrimoniale.

Nu în ultimul rând, în cadrul săptămânii de festival vor mai avea loc dezbateri pe tema centrală – criza și, de asemenea, spectacole-lectură, colocvii, lansări de carte, aniversări sau evenimente stradale.

Programul Fest(in) pe Bulevard 2013:

Sâmbătă 12 octombrie, 16:30 – Teatru pe pâine 

Duminică 13 octombrie, 18:15 – Nu vorbiți cu actorii

                                  21:00 – Băutorul de rouă

Luni 14 octombrie, 18:15 – Metoda

                                   21:00 –  Lisolette și luna mai

Marți 15 octombrie, 18:30 – Mobilă și durere

                                  21:00 – Woyzeck

Miercuri 16 octombrie, 18:30 – Scandal la Operă!

                                  21:00 – Candid

Joi 17 octombrie, 18:15 – Zeul măcelului

                                  21:00 – Matrimoniale

Vineri 18 octombrie, 18:15 – Un pic prea intim

                                  21:00 – Panică

Sâmbătă 19 octombrie, 18:00 – Leonida Gem Session                                                           

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here