Femeia care şi-a pierdut jartierele


Premiera: 20 August 2011

Cand: 03 Jun 2012
Ora:19:30
0
657

Femeia care şi-a pierdut jartiereleeste o comedie pusa in scena de Purcarete, in care actorii sunt Horatiu Malaele si George Mihaita. Contrapartea feminina a vodevilului jucat prima data la Paris in 1851 este interpretata fie de Dorina Chiriac, fie de Mihaela Teleoaca, in functie de ziua reprezentatiei. Muzica spectacolului este semnata de Vasile Şirli si interpretata la fierastrau si percutie de Lucian Maxim.

Conform regizorului, este o piesa lejera, care curge rapid şi vesel, fiind gandita ca o farsa dansanta. Actiunea se desfasoara pe un parchet lucios pe care artistii si mobilele burgheze din piesa gliseaza in voie. Pe langa umorul de limbaj, piesa contine bastonade, quiproquouri, cântece si bătăi cu frişcă.

Numele lui Silviu Purcarete e legat în principal de colaborarea cu Teatrul Naţional din Craiova (cu spectacolele Titus Andronicus de W. Shakespeare (1992), Phaedra după Seneca şi Euripide (1993), Danaidele (1995) şi Orestia (1998), ambele după Eschil, A douasprezecea noapte, după W. Shakespeare (2004)). Multe dintre spectacolele sale montate la Craiova au fost invitate la numeroase festivaluri din intreaga lume: Avignon, Edinburgh, Tokio, Melbourne, Montreal, Glasgow, Bath, Varna, Gdansk. În anul 1996 devine director al Centrului Dramatic din Limoges pentru care produce Orestia, Trei surori şi Don Juan. Din anul 2001 până în prezent a regizat la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu, ultima piesa fiind D’ale carnavalului, de Ion Luca Caragiale (2011). In 2007 a pus in scena Macbett de Eugen Ionescu pentru Royal Shakespeare Company.

Conform lui George Mihaita, piesa, care a avut premiera pe 20 august, se va juca saptamanal in sala improvizata de la Romexpo pana in noiembrie.

Spectacolele lunii curente se joaca pe 13 septembrie, 20 septembrie, 23 septembrie si 27 septembrie.

Biletele costa 50 sau 60 lei si pot fi achizitionate din magazinele partenere Biletoo: casa de bilete a Sălii Palatului, Magazinul Unirea (intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul din Bucureşti şi din toată ţara, Librăria Eminescu, Magazinul Victoria – Midola Music, Magazinul Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, anumite magazine Flanco şi staţia de metrou Unirii 1. Biletele pot fi cumparate si online de la Biletoo aici.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here