Fauritorii de craft – cu ce se mananca pasiunile

0
597

Ce e cu adevărat important pentru tine? Un posibil răspuns ar  putea fi: să am timpul și libertatea de a mă dedica pasiunilor mele. De la acest răspuns au plecat tururile ghidate Făuritorii de Craft. Făuritorii prezintă 4 pasiuni cărora le-au dedicat dragoste și timp mai mulți “meseriași”: tâmplărie, gătit, fotografie și muzică.

Astfel, vei avea ocazia să vezi cu ce se mănâncă la propriu și la figurat o pasiune ca acestea de mai sus. Postmodern a fost invitat la turul despre fotografie, la studioul Allkimik, unde Ștefan Dinu realizează fotografii în stil clasic. Aici Ștefan ne-a dezvăluit tainele tehnicii fotografice care poartă numele de ambrotipie și ne-a arătat pas cu pas procesul prin care o simplă bucată de sticlă se transformă într-un portret.

Cât despre cu ce se mănâncă la propriu o pasiune, chef Alex Iacob și chef Cristi Dăscăleanu au pre(gătit) bezea de burduf și pin, pâine cu făină de malț, pate de rață cu vișine murate și ceapă crocantă. Înainte să le gustăm, am aflat de la expertul în bere Adrian Cărădeanu că berea neagră se potrivește de minune cu deserturile, așa cum pale ale se asezonează meniului cu carne, iar berea blondă cu preparatele mai light.

Ghidul tururilor este un tip foarte cool. E vorba despre Cristian Cismaru, fondatorul Asociației My Transylvania și unul dintre promotorii mișcării Slow Food în România. Cristi ne-a povestit despre cultura gastronomică în România și, în general, despre gusturile românești.

Cristian crede că “fiecare loc are o poveste și multe dintre ele abia așteaptă să fie descoperite. Așa că ne-am propus să spunem povestea unor oameni pasionați de meșteșugul lor. Însă nu oriunde, ci în atelierele lor, acolo unde își făuresc obiectele și craftul. Și cum mâncarea face orice experiență memorabilă, ne-am gândit să asezonăm fiecare tur cu câte un meniu local inspirat din universul făuritorului, servit alături de o bere cu poveste. Ne dorim mult ca, la finalul celor 4 tururi, să ne uităm cu mai multă atenție la poveștile din jurul nostru, la lucrurile făcute cu pasiune și cu ingrediente alese cu grijă, cu respect față de loc și moștenirea primită.”

Fiecare tur are un număr limitat de locuri, iar înscrierea se face pe pagina oficială de
Facebook Silva, organizatorul acestor tururi. Mai ai timp să prinzi turul dedicat muzicii. Astfel, pe 27 septembrie, vei avea ocazia să descoperi universul muzical al trupei Mono Jacks și să îți pui pe note gândurile și emoțiile alături de membrii trupei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here