Familia Tót

Unde: Istvan Örkeny
Cand: 07 May 2014
Ora:19:00
0
735

După ce a semnat mai multe spectacole de succes printre care Trupa pe butoaie sau Îngeri în America, regizorul Victor Ioan Frunză aduce pe scena Centrului Cultural UNESCO Nicolae Bălcescu spectacolul Familia Tót.

Scris de autorul ungur Istvan Örkeny, Familia Tót povestește despre firea schimbătoare a omului. În contextul fricii provocate de o politică dictatorială, personajele ajung foarte repede într-o situație în care se vor încrede în forțele agresive ale istoriei și în nebunii ajunși la putere.

Romanul scurt Familia Tót face parte din volumul Călătorie de nuntă pe hârtia de prins muște, care i-a adus celebritatea în perioada în care autorul se întorsese în țara natală după ce supraviețuise celui De Al Doilea Război Mondial. Familia Tót a fost scrisa în anii '60, când Istvan Örkeny începuse să experimenteze diferite stiluri, adoptându-l pe cel grotesc.

Spectacolul lui Victor Ioan Frunză îi are în distribuție, printre alții, pe actorii George Costin – câștigător al premiului UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal (2013), Adrian Nicolae, Sorin Miron și Nicoleta Hancu.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here