Expoziție Mircea Cantor la MNAC – Q.E.D.

0
1199

Mircea Cantor, artist conceptual român care se revendică de la Marcel Duchamp (Cantor chiar a câștigat în 2011 Premiul Duchamp), expune pentru prima dată la București într-o expoziție personală după prezența sa în multe muzee din străinătate, printre care Museum Of Modern Art din New York și Centre Pompidou din Paris. Expoziția va avea loc la Muzeul Național de Artă Contemporană.

Intitulată Q.E.D., aceasta este cea mai mare expoziție a lui Mircea Cantor până în prezent și cuprinde 30 de titluri de fotografie, video, desene și sulptură, de la Originea lumii (după Courbet) din 1999, Deepature – cea mai prezentată lucrare video a sa – până la recenta Sic Transit Gloria Mundi din 2012 sau la Business Class Worried, special creată pentru această expoziție.

Muzeul a reprezentat o provocare ca spațiu de lucru și de expoziție pentru Mircea Cantor. Având în vedere că zone ale muzeului păstrează mărturia trecutului dramatic al clădirii Casei Poporului, Cantor a programat la parterul muzeului două opere de scară largă care să comunice cu acest trecut: un zid gigantic parcurs de fir de dinamită, ce va fi "performat" la vernisaj, și o sculptură la scară reală a unei case tradiționale din Maramureș.

De asemenea, una dintre exponate, intitulată Eyes Starring to My Absence va putea fi vazută în zilele de luni și marți când muzeul este închis.

Q.E.D. este o expoziție care dorește să stârnească întrebări și (auto)reflecții, iar prin lucrări precum Unpredictable future, All the directions, Ciel variable, Cantor își ironizează capacitatea lucrărilor sale de a crea un înțeles obiectiv, tranzitiv și universal.

Expoziția poate fi vizitată de miercuri până duminică între 10:00-18:00 timp de un an. În luna septembrie vor avea loc evenimente speciale dedicate expoziției, fiind de asemenea schimbate proiecțiile video.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentTim Buckley – Song to the Siren
Următorul articolEddie: The Sleepwalking Cannibal
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here