Expozitia Futurotextiles


Cand: 15 Oct - 17 Nov 2013
0
549

 Rochie din celuloză, fără cusături, care crește singură datorită unor bacterii care fermentează vinul, dantelă obținută din rădăcina căpșiunilor sau un tricou care înregistrează ritmul cardiac, ritmul respirator, cât și mișcările celui care îl poartă. Pe cât de fantastic sună, pe atât de reale sunt aceste ținute, pe care vom avea ocazia să le admirăm în această toamnă într-o expoziție organizata la inițiativa Institutului Francez.

Conceptul care stă la baza expoziției Futurotextiles aparține asociației lille3000a orasului Lille, Franța. Principalul scop al expoziției este de a împărtăși numeroasele întrebuințări ale materialelor textile contemporane, pornind de la creația artistică și ajungând până la știintele aplicate. Cea de-a treia ediție, cea de anul acesta, pune accentul pe inovația tehnologică, combinând elemente aparținând parcă unui scenariu SF, cu arta și cu moda haute couture.

Expoziția este structurată în trei părți: pedagogică, în care sunt prezentate originile și diversitatea textilelor, științifică în care vom afla mai multe despre tehnologia viitoare a textilelor și artistică, noile fibre și porprietățile lor speciale fiind o sursă de inspirație pentru designeri și creatori.

În România, expoziția va putea fi vizitată între 10 și 29 septembrie la Timișoara și între 15 octombrie și 17 noiembrie la București, la Muzeul Național de Istorie al României.   

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here