Esti liber?

0
636

P* Trepidatii, convulsii, violenta verbala, zgomot venit din infern, schimbari radicale , trafic, negru de asfalt, sticla si aluminiu cenusiu, fum, smog! drog?, cantine turcesti, libaneze, siriene, – mai la periferie – chinezesti, mall-uri mamut cu sali de cinema, scari rulante; gunoi, semafor pe rosu, ambulante, guri cascate de metrou, poduri suspendate, troleibuz si autobuz, sporadic verde (nu de Paris!), ploaie cu acid si soare obosit, oameni buni, rai, pufosi, subtiri, unde radio FM, obstacole umane, blocuri si toate cele …. intr-un oras care respira si expira. Dar cu noi cei care trudim/ muncim/ traim cum ramane?

Interesant avantul de proportii luat de conceptul “miscare urbana“ in randul truditorilor acestui oras cosmopolit, egoist, agonic, frumos, hidos. Conceptul miscarii, noi – contemporanii acestui moment – îl percepem ca sport. Activitate deschisa – credem noi – pentru cei care sunt inzestrati cu aptitudini/ talent. Masa de oameni, care nu au inclinatii kinetice/motrice pentru aceasta activitate, din start au – si inca mult timp cei care vin dupa noi vor avea – un complex – de ce sa n-o spunem-: de inferioritate!

Din copilarie simtim ca cineva alearga mai repede, cineva sare mai sus sau mai departe, cineva alearga mai mult si nu oboseste, iar altcineva arunca mai departe (din ce in ce mai rar desi are ce sa arunce si unde sa arunce: petul sau doza in cosul de gunoi rupt si gaurit prins pe un stalp de beton). Ce facem (societatea/noi) cu acel cineva care este depasit in asemenea activitati. Sistemul educational şi social, dedicat segmentului de timp liber (daca exista asa ceva), trebuie sa actioneze pentru a ne debarasa de această percepţie negativă. Cum ?

Prin miscare urbana!

Nu ma intereseaza si nu fac comentarii asupra aspectului fizic al partenerilor de alergare din jurul meu la o alergare de dimineata intr-un parc poluat, chiar incurajez si incerc sa-i incurajez pe cei care au nevoie de mişcare. Avem nevoie de acea starea de bine “produsa“ de miscare. Sa nu uitam: corpul uman este proiectat pentru miscare!

Devii, oare, liber prin miscare urbana?

DA!

Asa vad eu nasterea Urbatlonului.
 

* Acesta este un articol de promovare

Galerie video

SHARE
Articolul precedentURBATLON Bucuresti 2014 – Teaser
Următorul articolThe Motorcycle Diaries – Che fara El Grande Comandante
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here