Ender’s Game


Premiera: 01 November 2013
0
608

La festivalul american Comic-Con de la San Diego, dedicat sintagmei all things geek si desfasurat anul acesta intre 18 si 21 iulie, a fost prezentat noul trailer al filmului Ender's Game, o adaptare după romanul cu același nume de Orson Scott Card.

Un Harrison Ford marțial (Colonel Hyrum Graff ) vorbește despre războiul deosebit de violent, ce avut loc în urmă cu 70 de ani, între omenire și o rasă invadatoare de extratereștri. Pentru a fi pregătiți de următorul atac, se înființează o școală de război unde sunt antrenați viitorii soldați ai Flotei Internaţionale.

Un băiat retras, dar cu un mare potențial ca strateg militar, este ales să meargă la această Academie. Ender Wiggin (Asa Butterfield The Boy in the Striped Pajamas, Hugo) iese în evidență în timpul cursurilor, fiind remarcat de către colonelul Graff. Tânărul este avansat și trimis la Școala de Comandanți, unde este pregătit de Mazer Rackham (Ben Kingsley) să preia comanda Flotei Internaționale și să o conducă în lupta finală împotriva extratereștrilor.

Anunțarea filmului nu a fost întâmpinată numai de aplauze, ci și cu chemarea la un boicot al acestuia. Problema nu e romanul sau filmul, ci opiniile homofobe ale lui Orson Scott Card. Campania anti-Ender's Game a fost una destul de puternică, fiind sprijinită de un număr mare de personalități publice, și va fi interesant de văzut cum se va descurca la box office filmul regizat de Gavin Hood (X-Men Origins: Wolverine) în aceste condiții.

Premiera în România va avea loc pe 1 noiembrie 2013.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here