Elevation – concert de jazz cu Lucian Ban si Abraham Burton

0
633

Pe 13 noiembrie trupa de jazz Elevation, alcatuita din pianistul Lucian Ban, saxofonistul tenor Abraham Burton, basistul Brad Jones si tobosarul Derrek Phillips, va concerta la sala ArCuB. Concertul face parte din turneul de promovare in patru tari (Franta, Germania, Ungaria si Romania). Muzica lor nu este usor accesibila, dar cu putin efort experimentul  sonor oferit de Elevation va reprezenta o revelatie.

Pe pianistul Lucian Ban il stiti din concertele trecute oferite in Bucuresti, mai ales din Enesco Re-imagined de la Festivalul Enescu de acum doi ani. Nascut in Transilvania, Ban l-a avut ca prim profesor de jazz pe pianistul si compozitorul Mircea Tiberian la Conservatorul bucurestean, pentru a se muta apoi in 1999 la New York, unde simtea ca jazzul pulseaza definitoriu. Aici a fost recunoscut ca un jazzist de finete.

New York Times spunea despre instrumentistul Abraham Burton ca ar aparea cu flacari iesindu-i din saxofon, daca ar fi reprezentat intr-un desen. Abraham Burton este in prezent unul dintre cei mai buni saxofonisti tenori, cu momente improvizatorii uimitoare.

Biletele costa 35 lei (categoria I) si 26.5 lei (categoria II). Elevii şi studenţii pot achiziţiona bilete la preţul de 15.90 lei. Biletele se pun in vanzare pe 1 noiembrie la casa de bilete a salii ArCuB (Str Batistei nr 14).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here