Dupa dealuri

  0
  1175

  Doua prietene care au crescut impreuna la orfelinat se reintalnesc. Voichita (Cosmina Stratan) si-a gasit linistea intr-o manastire, in timp ce Alina (Cristina Flutur) a emigrat. Pentru ca Alina inca tanjeste dupa tovarasia Voichitei, se intoarce pentru a-si convinge prietena sa i se alature in Germania. Insa mediul inchis al manastirii se va dovedi potrivnic planurilor Alinei. 

  Tema este una obisnuita pentru Mungiu, care si-a facut un renume din disecarea unor aspecte ale societatii romanesti. Daca actiunea din ultimele lui filme era proprie erei comuniste, Dupa dealuri este plasat in afara oricarui timp. Asa cum deducem si din titlu, evenimentele se petrec intr-un loc ascuns, rupt de realitatea vietii de zi cu zi. Cum era asteptat, regizorul a mentionat cazul Tanacu drept sursa de inspiratie. 

  Filmul a castigat doua premii la Cannes, pentru cea mai buna actrita – Cosmina Stratan si Cristina Flutur si cel mai bun scenariu – Cristian Mungiu, bucurandu-se de acelasi success la critici ca si 4 luni 3 saptamani si 2 zile. Ramane de vazut daca adevarurile ascunse dupa dealuri vor impresiona publicul din Romania la fel de mult.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here