Doua vizite


Cand: 11 Feb 2015
Ora:19:00
0
540

Două vizite este un colaj format din două piese scurte ale dramaturgului rus A.P. Cehov –  Ursul scrisă în anul 1888 și Cerere în căsătorie scrisă în 1889 – ce aduce în fața publicului un spectacol actual și plin de viață.

În prima jumătate a spectacolului, în piesa Ursul, acțiunea are loc în casa stăpânită de atmosfera de doliu a răposatului Nikolai Mihailovici, unde Elena Popova și servitorul Luca sunt resemnați până într-acolo încât nu mai primesc nici vizitele vecinilor. Dar totul se schimbă cu apariția locotenentului de artilerie Grigore Stepanovici Smirnov venit după o datorie mai veche, ceea ce declanșează răsturnări de situație, conflicte interioare și trecerea personajelor printr-un carusel de stări sufletești.

În cea de-a doua parte a spectacolului, în comedia Cerere în căsătorie, acțiunea se petrece în casa Ciubukov, unde tatăl și fiica Natalia Stepanova, îl primesc pe vecinul lor Ivan Vasilievici care vine cu gândul de a o cere în căsătorie pe tânără. Bărbatul însă își găsește cu greu cuvintele, alegând o abordare largă a discuției, totul transformându-se într-o aventura cu leșin, amenințări, bătăi de inimă, palpitații, iar la final șampanie.

Montarea scenică a spectacolului Două vizite, ce apartine lui Florin Șerbănescu, amplifică conflinctul prin faptul că finalul nu decurge așa cum s-ar aștepta spectatorii, suspansul și noutatea însoțindu-i până la final.

Două vizite se va juca pe 11 februarie 2015 la Palatul Național al Copiilor de la ora 19:00. Prețul unui bilet este 45 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here