Domnisoara Christina


Cand: 01 Nov 2013
0
966

Alexandru Maftei pare a fi regizorul nonconformist care se încăpăţânează să nu respecte tradiţia minimalismului ce a caracterizat cinematografia românească în ultimii ani. După comedia comercială Bună! Ce faci? din 2010, el revine cu Domnişoara Christina – ecranizarea nuvelei fantastice omonime, scrisă de Mircea Eliade, unde îmbină două genuri puţin întâlnite în cinemaul nostru contemporan: filmul de epocă şi un soi de horror inspirat din folclor autohton.

Tânărul pictor Egor Paşchievici ajunge împreună cu iubita lui, Sanda, la moşia Moscu, unde cei doi vor să petreacă câteva zile de linişte. Dar secretele familei Sandei le vor strica planurile: povestea domnişoarei Christina, sora mai mare a doamnei Moscu, ucisă la doar 20 de ani, ajunge să îl fascineze pe Egor până în punctul în care visele, pline de apariţiile încântătoarei Christina, şi realitatea, impregnată de dragostea pentru Sanda, încep să se confunde.

Distribuţia aduce împreună trei generaţii de actori, iar printre ei se numără şi cuplul mamă-fiu Maia Morgenstern şi Tudor Istodor. Filmul a avut premiera absolută la TIFF, iar în cinematografe va apărea începând cu 1 noiembrie.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here