Documentare britanice – British Documentary 2012

  0
  647

  Daca e luni, e ziua documentarelor britanice la Muzeul National al Taranului Roman. 9 filme vor fi proiectate saptamanal, in fiecare zi de luni, in perioada 15 octombrie – 17 decembrie 2012, la Studioul Horia Bernea. Proiectiile sunt parte din proiectul British Documentary, aflat la a treia editie.

  Cele noua documentare din festival abordeaza tematici extrem de diverse, precum problemele sociale ale lumii contemporane, manipularea media sau cea a romanelor de dragoste, aducand in fata publicului povesti din Marea Britanie, India sau Statele Unite ale Americii.

  Filmele selectate au fost premiate sau nominalizate in cadrul festivalelor internationale, precum cel de Film Documentar de la Grierson, din Marea Britanie. Astfel publicul poate sa vada la Bucuresti  Fratele meu, islamistul, despre britanicii care se convertesc la islamism si se alatura unor grupuri extremiste, sau Leonard Cohen, o productie a regizorului britanic Tony Palmer care a filmat cea mai mare parte a documentarului in timpul turneului european al lui Leonard Cohen din 1972 – filmul a fost considerat pierdut timp de 38 de ani, dar a fost reconstituit in 2010.

  Intrarea publicului la proiectiile documentarelor britanice este libera. Filmele sunt subtitrate in limba romana.

  PROGRAM BRITISH DOCUMENTARY

  15 octombrie – „Razboiul invizibil” (2010, regia: John Pilger, 96 min.)

  Un film despre manipularea mediatica si despre propaganda. „Razboiul invizibil” este realizat de un fost jurnalist, John Pilger – castigator al premiilor BAFTA si Emmy pentru documentarele sale.

  22 octombrie – „Micul maratonist” ( 2010, regia: Gemma Atwal, 90 min.)

  „Micul maratonist” spune povestea unui copil din India extrem de saraca, ajuns castigator la maraton. 

  29 octombrie – „Bucuria statisticii” (2010, Dan Hillman, 60 min.)

  „The Joy of Stats” povesteste intr-un mod interesant istoria statisticii si aportul ei la progresul civilizatiei moderne.

  6  noiembrie – „Fratele meu, islamistul” (2011, regia: Robb Leech, 60 min.)

  Un documentar despre tineri britanici care se convertesc la islamism si se alatura unor grupuri extremiste care militeaza pentru transformarea Marii Britanii intr-un stat guvernat de legea musulmana. 

  12 noiembrie – „Elgar – omul din spatele mastii” (2010, regia: John Bridcut, 90 min.)

  Documentarul lui John Bridcut spune povestea compozitorului Edward Elgar, o personalitate controversata a Marii Britanii, care, in ciuda aprecierii publice de care s-a bucurat, s-a simtit un outsider atat in muzica, cat si social.

  26 noiembrie – „Placeri vinovate” (2010, regia: Julie Moggan, 86 min.)

  La fiecare patru secunde, undeva in lume este publicat un roman de dragoste. Filmul lui Julie Moggan priveste cu ironie si amuzament acest fenomen si diferentele dintre viata de zi cu zi a cititorilor acestor romane si lumea cartilor in care ei aleg sa se refugieze.

  3 decembrie – „Leonard Cohen” (2010, regia: Tony Palmer, 106 min.)

  In 1972, Leonard Cohen era considerat deja unul dintre cei mai importanti cantareti, compozitori si poeti din toate timpurile. Filmul prezinta turneu european din acel an al cantaretului, combinand imaginile din concerte cu cele din culise.

  10 decembrie – „Intre viata si moarte” (2010, regia: Nick Holt, 50 min.)

  Nick Holt si Marina Parker au filmat timp de sase luni la spitalul Addenbrooke din Cambridge pentru a gasi raspunsul la cea mai mare problema etica cu care se confrunta medicina moderna: pot doctorii sa intervina in procesul mortii?

  17 decembrie – „Jefuitorii de trupuri din New York” (2010, regia: Toby Dye, 61 min.)

  Aflat la limita macabrului, documentarul lui Toby Dye urmareste traficul de tesuturi umane provenite din cadavre, intr-o poveste care are loc in New York-ul secolului XXI.

  Galerie video

  SHARE
  Articolul precedentRL Burnside – Let My Baby Ride
  Următorul articolKelvis Ochoa – A Ella Le Duele – 7 Days in Havana
  Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here