Docuart Fest – Editia a III-a


Cand: 01 Oct - 05 Oct 2014
0
728

Aflat la a treia ediţie, Docuart Fest, ne aduce pe ecranul Cinematecii Eforie, în perioada 1-5 octombrie, cele mai premiate şi recente documentare româneşti.

Documentarele sunt împărţite în două secţiuni, cea principală şi cea studenţească. În cadrul primeia vom putea viziona printre altele Cântece pentru un muzeu (Eliza Zdru) despre  patru bătrâni cântăreți de muzică polifonică specifică aromânilor fârșeroți, un gen pe cale de dispariţie, care călătoresc pentru a susține concerte şi pentru a-şi promova primul şi singurul lor album.

Faimoasa afacere de spionaj din România ceauşistă este disecată de Ionuţ Teianu în Afacerea Tănase. Nu părăsim încă trecutul, fiindcă După tăcere (Vanina Vignal) reliefează continuitatea efectelor dictaturii după căderea regimului comunist. 

Adelin Petrişor cu al lui Coreea de Nord, nimic de invidiat, ne prezintă o frântură din viaţa nordcoreenilor cu ocazia celebrării a 100 de ani de la naşterea lui Kim Ir Sen, fondatorul dictaturii ereditare. Experimentul Bucureşti abordeaza problema îmbogăţirilor rapide de după 89, iar Bucureşti, unde eşti? analizează protestele recente din perspectivele a patru potestanţi proveniţi din medii foarte diferite.

La sfârşitul fiecărui documentar, curioşii vor putea să afle informaţii în legătură cu producţia sau tema abordată direct de la realizatorii lor.

Pe deasupra, tot în cadrul festivalului va avea loc şi atelierul “Documentar, structură și joacă”, în perioada 29 septembrie – 4 octombrie 2014, ţinut deregizorul Francisc Mraz. Cu ocazia atelierului, participanții vor desluși noțiuni regizorale, de imagine și montaj specifice documentarului, iar produsul final va fi proiectat în cadrul festivalului.

Pentru a participa aveţi mai multe detalii aici. Sunt încurajaţi şi amatorii. Data limită este 25 septembrie.

 

Selecția oficială

Secțiunea principală

Cântece pentru un muzeu – R.: Eliza Zdru
Aici Nora Iuga – R.: Vlad Rotaru
După tăcere – R.: Vanina Vignal
Coreea de Nord, nimic de invidiat – R.: Adelin Petrișor
The Bed is Broken – R.: Raluca Răcean Gorgos
Experimentul București – R.: Tom Wilson
București, unde ești? – R.: Vlad Petri
În spatele cortinei – R.: Bogdan Mustață
Maria – R.: Claudiu Mitcu
Al doilea joc – R.: Corneliu Porumboiu
Afacerea Tănase – R.: Ionuț Teianu

Secțiunea studențească

Iulian – R.: Alex Mironescu
Pe deal – R.: Anca Păunescu
Vibrația – R.: Germain Kanda
Sorin Chifiriuc: compromis – R.: Alexandru Badea
O alta zi a omenirii – R.: Alexandru Vlad
Borica – R.: Lorand Lorincz
George – R.: Alexandra Coca-Cozma
Revis – R.: Agatha Paltinel
Dacă 6 ar fi 9 – R.: Ivana Mladenovic

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here