Dans. Tehnologie. Interactivitate. 4th Skin


Cand: 24 Oct 2014
Ora:20.30
0
697

Al doilea spectacol din seria Dans. Tehnologie. Interactivitate ce se va desfăşura la CNDB se numeşte 4th Skin şi e bazat pe un concept de Mihaela Kavdanska (RO) şi coregrafiat Dolma Jover Agullo (ES). 4th Skin va fi interpretat de Dolma Jover Agullo & Mihaela Kavdanska.

 Efemerul, explorarea de sine, iluzia controlului şi manipularea sunt unele dintre subiectele la care se referă proiectul 4th Skin. Punctul de vedere al performerului, care condiţionează orice mişcare corporală şi relaţia cu spaţiul, devine o adevarata provocare pentru percepţia realităţii.
Identitatea, memoria corpului şi prezenţa lui într-un context, interacţioneaza cu limitele mişcărilor şi ale tehnologiei. Corpul uman este, simultan, interfaţă de interacţiune, cât şi suprafaţă pentru expresie vizuală. Interdependenţa între performer, camera de filmat şi proiecţia video pe corp, dezvăluie o altă perspectivă asupra relaţiei dintre om şi lumea încojurătoare.

Camera de filmare este o prelungire a corpului performând. Mişcările performerului generează punctul de vedere pentru filmare. Conţinutul video, capturat în timp real este proiectat înapoi pe corp. Optic, se creează un strat de "piele multimedia", o vizualizare a experienţei corporal-mentale a performerului în contextul respectiv. Camera wireless devine performer autonom, iar coregrafia este creată în strânsă legătură cu proiecţia video pe corp.
Pentru acest proiect a fost concepută şi dezvoltată o platformă interactivă pentru video mapping pe corpuri în mişcare, în timp real.
(Mihaela Kavdanska)

Bilet: 25 RON/ 15 RON redus

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here