Dans la cour

0
582

Catherine Deneuve și Gustave de Kervern formează un duo în filmul lui Pierre Salvadori, Dans la Cour. Tragicomedia îi prezintă pe cei doi în postura unei pensionare respectiv a unui muzician care renunță la cariera sa pentru a deveni portarul unui bloc din Paris.

Antoine (Kerven) renunță la viața pe scenă din cauza insomniei și se retrage într-o clădire de apartamente din Paris. Aici locuiește Mathilde (Deneuve), proaspăt pensionată, împreună cu soțul ei. Aceasta suferă de o tulburare obsesiv-compulsivă, insistând să păstreze totul curat și ordonat în casă, precum și în bloc. Cei doi încep să petreacă timp împreună, descoperindu-și, prin intermediul celuilalt, temerile și insecuritățile. Curtea clădirii devine locul lor de întâlnire și de reflecție. 

În această comedie cu note absurde toate personajele par să aibă o nebunie a lor. Pe lângă duo-ul Mathilde-Antoine trăiește în bloc și un hoț de biciclete, dealer de droguri.

Tragicomedia Dans la Cour transformă situațiile cotidiene în ceva absurd, chiar caraghios, însă tulburările și neliniștile personajelor sunt cât se poate de veridice și înduioșătoare.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here