Dallas Buyers Club


Premiera: 07 March 2014
0
653

Dallas Buyers Club este filmul pentru care actorul Matthew McConaughey a pierdut în jur de 17 kilograme în greutate, interpretând rolul unui bărbat grav afectat de SIDA. Nu este singurul din distribuție care a suferit o schimbare dramatică de imagine, actorul Jared Leto scazând și el mult in greutate.

Filmul este o poveste inspirată din viața reală a lui Ron Woodroof, un personaj hăituit de companiile farmaceutice și agenția americană care reglementează consumul de medicamente (FDA), după ce a înființat primul club underground pentru folosirea de medicamente împotriva HIV și SIDA introduse ilegal în SUA. 

Dependent de droguri, afemeiat și homofob și infectat cu virusul HIV, Woodroof dezvoltă accelerat SIDA, și din cauza administrării unui medicament recomandat împotriva HIV în SUA.

Prognosticul inițial al medicilor îi dădea doar încă 30 de zile de viață. Studiind boala, descoperind medicamente care l-ar putea ajuta și testându-le, Woodroof supraviețuiește încă 6 ani de la data diagnosticului.

Matthew McConaughey și Jared Leto (în rolul unui transsexual de asemenea afectat de virusul HIV care se implică alături de Woodroof în operațiune), au fost ambii desemnati castigatori (Best Actor, drama, respectiv Best Supporting Actor) la cea de-a 71-a editie a Globurilor de Aur, cat si la editia 2014 a premiilor Oscar (Best Actor in a Leading Role/ Best Actor in a Supporting Role).

In film joacă și Jennifer Garner sau Steve Zahn.

Dallas Buyers Club e regizat de canadianul Jean-Marc Vallée, cunoscut pentru filmele C.R.A.Z.Y. (2005) sau The Young Victoria (2009).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here