D’ale Gurii Dunarii – festival gastronomic


Cand: 29 Jun - 30 Jun 2012
0
939

De Ziua Dunarii, se organizeaza a patra editie a festivalului gastronomic si eco-cultural D'ale Gurii Dunarii, pe 29-30 iunie. Pentru Bucuresti este prima editie, deci ai ocazia sa participi la o premiera si sa incepi o traditie.

In curtea Muzeului Taranului Roman se vor degusta mancaruri tipice Deltei, pregatite de bucatari priceputi veniti din Delta. Muzicile si dansurile nu vor lipsi din meniu, dar nici workshp-urile de impletit obiecte artizanale.

Poti sa afli cum se gateste in Delta si la concursul gastronomic la care vor participa comunitatile din Sulina, Letea, Jurilovca, Mahmudia, Mila 23, Luncavita, Crisan, Chilia Veche, Pardina si Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania.

Aflati care sunt traditiile Deltei, o zona diversa cultural si etnic, vei avea parte de muzica si dansuri aduse direct din Delta de ansambluri folclorice: Ansamblul Peceneaga, Ansamblul Jurilovca, Ansamblul Mila 23, Ansamblul Mahmudia si Ansamblul Comunitatii Evreiesti.

De asemenea, puteti sa participati la workshop-uri de impletituri traditionale de papura si stuf (Atelierul de la Mahmudia) si de tesut la razboi (Comunitatea din Braila). Participati si la demonstratia de gatit bors de peste, ca la mama lor acasa.

La pachet veti putea lua branzeturi si lactate de la Galati; peste afumat, zacusca de peste, gem de nuci si dulceata de trandafiri de la Mihaela Feodorov, castigatoarea concursului de antreprenoriat Salvati Delta; diverse obiecte traditionale din stuf si papura, dar si tesaturi.

Vineri – intrarea este libera.

Sambata – intrarea costa 10 lei.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here