Czech Film Hunting 2013 – festival de film

0
643

Începând cu 1 iunie, cinefililor li se pregătește un nou festival de film, desfășurat în mai multe spații neconvenționale din București. E vorba de Czech Film Hunting, un eveniment organizat de Centrul Ceh, care te invită să urmărești pe parcursul a cinci zile câteva dintre cele mai reprezentative titluri ale cinematografiei cehe.

Invitatul de onoare al festivalului este regizorul Jiří Menzel, care va fi prezent la București chiar înainte de a primi Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul TIFF 2013; lui îi este dedicată și ultima zi de proiecții (5 iunie).

Cele patru locații ale Czech Film Hunting sunt garajul Ciclop din zona Bulevardului Magheru (nr. 6-8), grădina Muzeului George Enescu (Calea Victoriei, nr. 144), spațiul industrial WASP (Str. Ion Minulescu, nr. 67 – 93, zona Timpuri Noi) și Palatul Știrbei (Calea Victoriei, nr. 107). 

Programul festivalului nu e de ratat și include o seară dedicată maestrului animației suprarealiste Jan Švankmajer, fiind proiectate atât o serie de scurtmetraje, dar și unul din lungmetrajele pe care le-a semnat (nespecificat încă tilul de către organizatori), ca și proiecția filmului Amadeus (Miloš Forman), The Cremator – un film ce combină horror-ul cu umorul negru, pe care l-ai putut vedea și cu ocazia Czechoslovac Film Poster – și cele trei filme semnate Jiří Menzel, dintre care cel mai recent, I Served The King of England (2006), este a șasea adaptare a regizorului după una dintre operele scriitorului Bohumil Hrabad.

Intrarea la toate proiecțiile este liberă. Dacă vei fi prezent la toate, îți este rezervat un premiu din partea partenerului principal al evenimentului.

 

PROGRAM

Sâmbătă 1.06

21:00 Upír z Feratu/ Ferat Vampire (Juraj Herz, 1982) – Garajul Ciclop

 

Duminică 02.06

21:00 Amadeus (Miloš Forman, 1984) – Grădina Muzeului George Enescu

 

Luni 03.06

21:00 Jan Švankmajer Night WASP

Proiecție de scurtmetraje în sala albă și un lungmetraj nespecificat în sala neagră

 

Marți 04.06

21:00 Spalovac mrtvol/ The Cremator (Juraj Herz, 1969)  – Garajul Ciclop

 

Miercuri 05.06

21:00 Jiří Menzel Night –  Palatul Știrbei

Proiecția simultană a filmelor Obsluhoval jsem anglického krále/ I Served The King of England (2006); Rozmarné léto/ Capricious Summer (1968); Konec starych casu/ The End of Old Times (1989)

Galerie video

SHARE
Articolul precedentAna Moura – Desfado
Următorul articolSuede- It Starts And Ends With You
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here