Cosmos,The Sequel – continuarea seriei Cosmos: A Space-Time Odyssey

0
570

Pe 9 martie rețeaua Fox a difuzat primul episod al seriei Cosmos, the sequel – o continuare a celebrului serial PBS, Cosmos: A Space-Time Odyssey, inspirat de cărțile lui Carl Sagan în 1980. Producătorul noii serii este nimeni altul decât Seth MacFarlane, actorul și creatorul show-ului animat Family Guy.

Serialul inițial s-a bucurat la vremea lansării de unul dintre cele mai mari bugete alocate unei serii TV – aproximativ 20 de milioane de dolari – și a folosit o combinație de reproduceri la scară și efecte speciale  pentru a spune povestea evoluției vieții pe Pământ și a originii Universului.

Noua serie folosește din plin tehnologia SGI, iar scenele de factură istorică, în care sunt prezentate, printre altele, execuția sub acuzație de erezie a filozofului Giordano Bruno, au prins viață prin tehnici extrem de costisitoare.

Potrivit New York Times,  Neil deGrasse Tyson, gazda show-ului și directorul Planetariului Hayden din New York, și Ann Druyan, soția lui Sagan, au pus la punct conceptul noii serii timp de aproape 10 ani. Singura lor problemă a fost găsirea unei rețele TV care să fie interesată de proiect, fapt care și-a găsit rezolvarea odată cu întâlnirea dintre Tyson și MacFarlane, cu ocazia unui eveniment dedicat producătorilor din industria divertismentului și oamenilor de știință.

MacFarlane, fan declarat al seriei orginale, a cumpărat inclusiv colecția de documente istorice a lui Sagan și a donat-o ulterior Bibliotecii Congresului.

Poţi urmări un fragment din seria originală mai jos sau întreaga serie pe YouTube.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentIl était une forêt
Următorul articolTerapie pentru crima – TRAILER
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here