Corneliu Baba-Desemnurile unui pictor


Cand: 25 Nov - 11 Mar 2015
0
858

Prin expoziţia Corneliu Baba- Desemnurile unui pictor, MNAR încearcă să ne arate o altă latură  a artistului cunoscut mai ales pentru portretele, autoportretele şi compoziţiile sale în ulei. Astfel, începând cu 25 noiembrie Muzeul Colecţiilor de Artă găzduieşte pe lângă exponatele permanente şi 130 de lucrări de grafică puse la dispoziţia muzeului de soţia pictorului. Printre acestea se numără şi portretele unor scriitori importanţi (Tudor Arghezi, Mihail Sadoveanu), o serie de portrete ale soţiei artistului şi, bineînţeles, câteva autoportrete.

Baba rămâne fidel maeştrilor care i-au marcat marcat pictura ( Rembrandt, Goya) şi în desen sau acuarelă, încercând întotdeauna să redea expresia modelului şi să comunice privitorului prin linie şi culoare ceva din tensiunea de care acesta o resimţea. Chiar Baba şi-a denumit schiţele desemne, conştient probabil că acestea sunt într-adevăr semne, au un referent, un sens denotativ, dar şi unul conotativ.

Dacă plimbându-vă printre lucrările realizate în tuş, grafit, pastel, tempera sau acuarelă, vi se face dor de roşul crud din ciclul Regele Nebun sau Spaima, puteţi să aruncaţi o privire în colecţia permanentă a muzeului.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 11 martie, de sâmbătă până miercuri, în intervalul 10-18, iar preţul unui bilet este de 10 lei, exceptând prima miercuri a fiecărei luni când intrarea este liberă.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here