Conul Leonida fata cu reactiunea, varianta Silviu Purcarete


Cand: 19 Jun 2013
Ora:20:00
0
641

După premiera oficială din noiembrie 2012, Conul Leonida faţă cu reacţiunea revine pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Regizată de Silviu Purcărete, piesa este realizată în colaborare cu Teatrul Municipal „Ariel” din Râmnicu Vâlcea.

Într-un an în care aproape toate teatrele au anunţat cel puţin o punere în scenă a unui text de Caragiale, Purcărete reuşeşte să surprindă. Şi nu oricum, ci plecând de la o farsă care nu ar dura în mod normal mai mult de 20 de minute. Prin intermediul lui Victor Rebengiuc şi al Marianei Mihuţ, Purcărete transformă Conul Leonida faţă cu reacţiunea într-o reprezentaţie de o oră.

Lăsând la o parte curiozitatea de a-i vedea pe cei doi actori, soţ şi soție în viaţa reală, interpretând cuplul Leonida-Efimiţa, te poţi aştepta la un spectacol-experiment care promite multe: umor de bună calitate, artificii regizorale spectaculoase, chiar şi momente muzicale, semnate Mihai Murariu şi Mihai Măniceanu. Scenografia (Dragoş Buhagiar) şi decorul (Irina Moscu) întregesc viziunea extravagantă a lui Purcărete, prin crearea unui impact vizual puternic. 

Reprezentaţiile au loc la Sala Mică a Teatrului Naţional, iar biletele se găsesc la două categorii de preţ – 60, respectiv 20 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here