Contra democratiei

Unde: Esteve Soler
Cand: 07 Mar 2015
Ora:19:30
0
613

Contra democrației vorbește despre ipocrizia societății contemporane, despre impasul în care a ajuns mult dorita democrație și ironizează corporațiile, clasa politică și intoleranța religioasă. Piesa scrisă în 2010 de către dramaturgul spaniol Esteve Soler, face parte dintr-o trilogie care mai cuprinde piesele Contra progresului (2008) și Contra iubirii (2009), fiecare fiind alcătuită din câte șapte texte scurte.

Regizorul Alexandru Dabija încearcă un experiment teatral și adaptează Contra democrației, remontând secvențele surprinse de dramaturg și renunțând la al șaptelea moment al piesei. Prima scenă pornește de la părinții care vor fi devorați de copil, ca în ultima, părinții să ajungă la uciderea copilului adolescent.

Celelalte patru scene, tratate teatral în stiluri diverse, surprind aspecte sociale majore. Una arată cum este devastat un oraș de dictatura celor sus puși, alta surprinde dialogul dintre o musulmană și un european, fiind o confruntare de principii existențiale, în alta sunt prezentate demersurile celor cu studii superioare, persoane avide de putere, iar în următoarea este surprins mediul oamenilor simpli, vecinii ce par persoane spălate pe creier.

Din distribuție fac parte actorii: Mugur Arvunescu, Oana Ștefănescu, Silvian Vâlcu, Mihai Smarandache, Coca  Zibilianu, Dan Năstase, Richard Bovnoczki și Alina Berzunțeanu.

Contra democrației se va juca pe scena Teatrului Odeon (Sala Studio) pe 7 martie 2015 de la ora 19:30.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here