Constantine


Premiera: 24 October 2014
0
723

Pentru că bătălia pentru supremație financiară și popularitate între companiile Marvel și DC Comics e din ce în ce mai aprinsă, avem parte de un nou serial adaptat după revistele de benzi desenate.

Mai precis, după The Flash sau Gotham, DC Comics vine cu un alt serial cu care speră să impresioneze anul acesta. Constantine, seria de televiziune, dezvoltată de către Daniel Cerone si David S. Goyer, își propune să fie mai aproape de materialul original care îi stă la bază, populara revistă de benzi desenate Hellblazer, decât a reușit să o facă filmul din 2005, cu Keanu Reeves în rolul principal.

De această dată, îl avem pe Matt Ryan în rolul anti-eroului John Constantine, expert în artele ocultului și vânător de demoni, acum cu un accent britanic și mult umor negru. După o exorcizare eșuată în care sufletul îi este blestemat să ajungă în iad, acesta se internează într-un sanatoriu sperând să își revină psihic și renunță definitiv la activitatea sa. Totul se schimbă când primește un mesaj din partea unui demon, care îl obligă să iasă din ascunzătoare și să pornească într-o nouă misiune.

Episodul pilot a fost regizat deNeil Marshall cunoscut pentru Dog Soldiers și The Descent, și se pare că va reveni pentru alte câteva episoade în acest prim sezon. Serialul a primit recenzii mixte la debutul său din 24 octombrie, pe canalul NBC, însă majoritatea au apreciat scenografia și efectele vizuale, tonul întunecat și prestația distribuției.

Constantinea fost comparat cu alte seriale îndrăgite care abordează un gen similar, precum Sleepy Hallow, Grimm sau Supernatural. Doar timpul va spune dacă acesta va reuşi să-şi depăşească predecesorii, creând un univers special, numai al lui.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here