„Comorile Chinei” la Muzeul National de Istorie


Cand: 30 Apr - 01 Aug 2013
0
716

Dacă eşti pasionat de cultura chineză sau de istorie şi arheologie în general, nu trebuie să ratezi această expoziţie-eveniment: între 30 aprilie şi începutul lunii august, Comorile Chinei se află la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR). Organizatorii o caracterizează ca fiind cea mai importantă expoziţie care a venit vreodată în România.

Expoziţia, fără precedent, va include 101 de  artefacte din patrimoniul chinez. Între acestea, „vedetele” expoziţiei vor fi, fără îndoială, figurinele din legendara armată de teracotă, descoperite în 1974 la Xi’an, în mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang. Menită să-l însoţească în viaţa de dincolo, armata de teracotă – figuri în mărime naturală ce reprezintă soldaţi, care de luptă şi cai – fascinează prin scara monumentală la care a fost gândit întreg ansamblul, o măiestrie deosebită în reprezentarea figurii umane şi atenţia acordată celor mai mici detalii.

Celelalte exponate pe care le putem admira la Bucureşti includ vase din bronz, ceramică pictată, porţelanuri şi obiecte din jad, obiecte culturale legate de istoria Drumului Mătăsii şi artefacte care oglindesc momente din istoria modernă a Chinei.

Expoziţia Comorile Chinei – realizată cu sprijinul guvernului chinez – va fi însoţită de o serie de conferinţe şi de o expoziţie de artă contemporană.

Un bilet la expoziţie va costa între 10 lei (preţ individual pentru un grup de 30 de persoane) și 25 (preţ întreg pentru o singură persoană). Studenţii şi pensionarii vor beneficia de reduceri, iar preţul unui pachet de familie (părinţi şi 3 copii) va fi de 50 de lei.
 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here