Closer to the Moon


Premiera: 07 March 2014
0
623

Cel mai recent film al regizorului Nae Caranfil, Closer to the Moon, îi aduce împreună în România pe actrița Vera Farmiga, nominalizată la Premiile Oscar pentru rolul pe care l-a avut alături de George Clooney în filmul Up in The Air și pe actorul britanic Mark Strong, cunoscut din filmul Sherlock Holmes.

Filmul vorbește despre cum, într-o ţară de tovarăşi, un profesor de istorie al Universităţii, un astrofizician celebru, un ziarist reputat şi un şef al departamentului judiciar din Miliţie – cărora nu le-ar lipsi ocaziile de a-şi umple buzunarele fără riscuri -, se avântă în ceea ce vom numi mai târziu marele jaf din 1959.

Cei cinci, patru bărbați și o femeie, ce au golit mașina Băncii Naționale de 1,6 milioane de lei, sunt toți intelectuali, personaje cu funcţii importante în ierarhia de partid, unul dintre ei este însuşi cumnatul Ministrului de Interne. Toți au fost activi în timpul războiului, în cadrul acţiunilor conspirative antifasciste și toți sunt evrei. Cei cinci gangsteri autohtoni au fost judecați și condamnați la moarte, însă înainte de asta au fost obligați să participe la reconstituirea jafului pentru un film de propagandă.

Closer to the Moon spune o poveste românească, jucată în limba engleză, scrisă de Nae Caranfil acum mai mulți ani. Filmul, care a avut un buget de nu mai puțin de 7 milioane de dolari, a fost filmat, în mare parte, în capitală.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here