Chava Alberstein, cea mai recunoscuta cantareata din Israel, in concert la Bucuresti

0
920

In sectiunea World Music a Festivalului Enescu, sectiune dedicata muzicii traditionale/folk inspirata de cultura din care provin solistii, s-au anuntat cel putin opt concerte interesante la Sala Radio, in care muzicienii cap de afis vor fi: Mario Brunello, Amjad Ali Khan, Rami Khalife, Missa Johnouichi, Yasmin Levy, Chava Alberstein, Dhafer Youssef si Gustavo Beytelmann.

Pe Dhafer Youssef si Rami Khalifé i-am prezentat in zilele trecute.

Chava Alberstein va canta pe 22 septembrie la Bucuresti. Este cea mai cunoscuta cantareata si compozitoare de limba idis si ebraica, o artista sofisticata comparabila ca sensibilitate si arta cu Leonard Cohen si Cesaria Evora.  Muzica ei vi se va lipi de suflet pentru ca transmite multa emotie: solitudine in cantecele despre emigrare, e melancolica si dulce in cantece de dragoste, vesela si jucausa in cantece pentru copii, grava fara sa fie moralizatoare in cantece cu mesaj social si politic.

Chava Alberstein a inregistrat in 30 de ani peste 60 de albume. Ea s-a nascut in Polonia, de unde a emigrat in Israel cu familia cand avea 4 ani.

Chava va canta impreuna cu Avi Agababa (percutie), Eran Vaits (chitara) si Oved Efrat (chitara acustica). Festivalul Enescu a facut deja public programul cu cantecele pe care Chava le va interpreta la Bucuresti: At Telchi Basade, Sulam, Perach Halilach, Shalosh Ahavotai, Ohev o Neehav, Martichim Maim, Bishvilcha, Kimat Shnataim, Klafim, Ima Neenachat, Adisha, Malkale, Di Goldene Pave, Gaaguim, Adaber Itacha, Espresso Katsar, Vera From Bucharest, Bikoret Darkonim, Foreign Letters, London, Kol Shaa Neshika, Kokus, Kefel, Shir MEgaresh Et Hachoshech, Mishirei Eretz Ahavati, At Cheruti, Shir Eres, Kmo Tsemach Bar.

Biletele costa 40 si 50lei si pot fi cumparate online de pe site-ul Eventim sau din reteaua magazinelor Eventim.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentThe Magician
Următorul articolLife in a Day – Trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here