Charles Leirens -Inteligenta Privirii. Portrete de Artisti – 1933-1960

0
532

Pana la inceputul lunii decembrie, Muzeul National al Romaniei gazduieste expozitia de fotografie Charles Leirens – Inteligenta privirii. Portrete de artisti – 1933-1960, prezentand o selectie de 60 de fotografii-portret ale unor personalitati culturale ale secolului XX, printre care Eugen Ionescu, André Gide, Jean Cocteau, Paul Valéry, André Malreaux, Béla Bartók, Nikolas Nabokov, Marc Chagall, James Ensor, Aristide Maillol, René Magrite.

Charles Leirens a fost fondatorul Maison d'art din Bruxelles  o locatie de intalnire si schimb de idei ce facea legatura intre artisti si publicul lor. Leirenes si-a redescoperit pasiunea mai veche pentru  arta fotografiei  in 1933, ajungand sa realizeze peste 250 de portrete de artisti, cineasti, filosofi, scriitori, muzicieni pana la sfarsitul vietii, din care au fost selectate fotografiile din expozitia de la Bucuresti.

Expozitia poate fi vizitata in salile Kretzulescu ale MNAR, de miercuri pana duminica intre orele 10:00 – 18:00.

Biletele la pret intreg  pentru Galeria de Arta Europeana sunt de 8 lei, aplicandu-se o reducere de 50% pentru elevi, studenti, pensionari.

Conform site-ului MNAR, in prima miercuri a fiecarei luni accesul este gratuit.

SHARE
Articolul precedentThe Killing of a Chinese Bookie (John Cassavetes, 1976) – Trailer
Următorul articolThe Beatles – Love me Do
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here