Chants, sons sur scène


  Cand: 02 Apr - 04 Apr 2015
  Ora:21:00
  0
  586

  În perioada 2-4 aprilie 2015, Institutul Francez organizează evenimentul Chants, sons sur scène în Club Control din București, în cadrul căruia vor performa artiști precum Firma, Rapsodie, Mary* L’Asterisque și Dalton Télégramme.

  Astfel, joi 2 aprilie, pe scenă va urca trupa Firma, un nume important al scenei muzicale alternative din România, cu mai multe nominalizări de-a lungul timpului la galele de premii MTV europene și autohtone. De asemenea, în aceeași seară, va concerta și trupa franceză Rapsodie care propune publicului un mix neobișnuit între rap și muzică clasică. Trupa, alcătuită din Sofiane Pamart (pianist), Samy alias Tikaby (MC), Emmanuel Audu (basist), Theotime Dierendonck (batteur) și raper-ul Paranoyan este apreciată pentru complexitatea muzicii sale, iar în prezent se pregătește pentru lansarea primului album – Fugue.

  Pe 3 aprilie, pe scena din Club Control va reveni cântăreața Mary* L’Asterisque. Texte care nu te lasă indiferent, inflexiunile, sunetul cuvintelor și vocea îi creează muzica, iar stilul construit de artistă este caracterizat prin ritmuri groovy, sunete cu accente afro hip-hop, frazări soul și atmosferă trip hop.

  Pe 4 aprilie, în închiderea festivalului, va concerta trupa belgiană Dalton Télégramme. Stilul lor muzical îmbină muzica de sorginte americană, country n’western, bluegrass, cajun și folk cu sonorități franceze din anii '60 à la Gainsbourg, Dutronc și Ferrer.  

   Evenimentul Chants, sons sur scène, aflat la cea de-a 13-a ediție în România, este un festival- concurs de cântece în limba franceză, destinat tinerilor între 13 și 25 de ani. Festivalul a fost conceput plecând de la ideea de a oferi tinerilor români noi experiențe culturale într-un spațiu modern și atractiv prin pătrunderea într-o varietate de universuri muzicale.

  Biletul pentru concertul Firma și Rapsodie poate fi achiziționat la prețul de 25 lei.

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here