Cea mai veche meserie din lume – Top (continuare)

0
2175

Dupa prima parte a topului prostituatelor din filme, pe care il gasesti aici, urmeaza alte cinci roluri de femei fara prea multe scrupule.

Prima parte a topului era compus din personajul Saraghina din filmul lui Federico Fellini 8 1/2; burgheza Severine din filmul lui Luis Bunuel Belle de Jour, devenita prostituata de dupa-amiaza; Lynn, bomba sexy din L.A. Confidential; Lucy, studenta care isi plateste studiile prostituandu-se in Sleeping Beauty si Sera, prostituata din Las Vegas care incearca sa isi gaseasca salvarea in bratele alcoolicului Ben din Leaving Las Vegas.

Pentru locul sase am ales un rol de prostituata din filmul lui Stanley Kubrick Full Metal Jacket.

Full Metal Jacket – Prostituata asiatica 

Prostituata cu fusta ultra-mini isi face aparitia in scena pe melodia lui Nancy Sinatra These Boots Are Made for Walking pentru a rosti una din replicile faimoase din cinema, intrate in terminologia comuna, aproape la fel ca replica lui Bond: Bond, James Bond sau replica lui Mae West in I’m No Angel: It’s not the men in your life that counts, it’s the life in your men. Prostituata incearca sa-i convinga pe soldatii americani intr-o engleza stricata ca nurii ei sunt nepretuiti, repetand la nesfarsit in timp ce se mangaie: Me so horny, me love you long time. Scena trebuie neaparat vazuta, o gasesti mai jos.

You Will Meet A Tall Dark Stranger –  prostituata cu pretentii de actrita

Multe prostituate au incercat la inceputurile “carierei” sa devina actrite. Cel putin asta este povestea pe care am auzit-o de multe ori in filme. La fel este si povestea lui Charmaine, care in lipsa filmelor devine iubita lui Alfie (Anthony Hopkins), un ramolit in cautarea tineretii cu orice cost. Prostituata este jucata magistral si foarte haios de Lucy Punch in filmul din 2010 al lui Woody Allen, You Will Meet A Tall Dark Stranger.

Mighty Aphrodite – prostituata gasita de Pygmalion

Daca tot am inceput cu Woody Allen, putem continua cu filmul Mighty Aphrodite, in care Mira Sorvino o joaca pe Linda Ash, o alta prostituata cu propensiuni actoricesti (a jucat inainte in filmul Enchanted Pussy, si ma refer la Linda Ash, nu la Mira Sorvino). Cele mai hilare scene cu o prostituata in cinema sunt de departe cele din Mighty Aphrodite (vezi clipul de mai jos). Lenny (personajul lui Woody Allen) incearca sa o slefuiasca si sa o transforme intr-o burgheza bine-crescuta pe Linda, dar primeste in schimb numai replici debordante:

Linda Ash: You’re married, aren’t you? 
Lenny Weinrib: How can you tell that? 
Linda Ash: ‘Cause you got that look.
Lenny Weinrib: “That look?” What… what look is that?
Linda Ash: That look like it’s been a long time since you had a great blowjob.

Monster – prostituata criminal in serie

Cum era de asteptat, dupa abuzuri repetate si o viata dificila, prostituata ajunge criminal in serie, la fel ca Aileen (Charlize Theron) in filmul Monster. Pentru rolul prostituatei Theron s-a ingrasat aproximativ 15 kg.

Midnight Cowboy – prostituata masculina

Nu puteam sa nu introducem in top si un gigolo, memorabilul cowboy din Midnight Cowboy. Joe Buck (Jon Voight) este naivul care se muta la New York cu doar cativa dolari in buzunar, sperand sa sparga ghinionul. Joe Buck, fara experienta marilor orase, cade prada sarlatanilor (unul din ei Dustin Hoffman) si nu reuseste sa se descurce singur.

Recunosc ca au ramas neexplorate multe personaje interesante: prostituatele din Taxi Driver, Requiem for A Dream, Eastern Promises, My Own Private Idaho, prostituatele din filmele lui Rainer Werner Fassbinder (Lola, Querelle) si multe altele. Poate vom face o continuare la un moment dat.

Toata filmele sunt ilustrate cu scene mai jos.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here