Ce spectacole ne asteapta in penultima saptamana a Festivalului Enescu

0
645

Saptamana 12-18 septembrie va incepe cu Orchestra Simfonica a Teatrului Mariinsky dirijata de Valery Gergiev, cu un program accesibil compus din Mussorgsky rearanjat de Ravel: Tablouri dintr-o expozitie si Shchedrin: Naughty Limmericks, cel mai de succes concert pentru orchestra dintre cele cinci scrise de el. Naughty Limmericks o sa iti placa cu siguranta daca esti pasionat de jazz, pentru ca are sonoritati familiare genului.

Marti interpreteaza un program cvasi-accesibil la Sala Palatului orchestra Staatskapelle Berlin dirijata de Daniel Barenboim continand Mozart: Concert pentru pian si orchestra si Bruckner: Simfonia nr.7. Miercuri, aceeasi orchestra va canta acelasi concert de Mozart si Simfonia Dante a lui Liszt.

Vineri ajunge in Bucuresti Filarmonica din Viena dirijata de Franz Welser Most cu un program foarte liric alcatuit din Mozart: Simfonia concertanta pentru vioara si viola, Enescu: Intermezzi pentru orchestra si coarde si Dvorak: Simfonia nr.5.

Sambata nu uitati de spectacolul francez de dans Magifique, o interpretare libera a celebrelor balete ale lui Ceaikovski: Spargatorul de nuci, Lacul lebedelor si Frumoasa din padurea adormita. Citeste mai mult despre spectacol pe Postmodern aici.

————————————————————————————————————————-

Saptamana trecuta (5-11 septembrie) am vazut in doua spectacole London Symphony Orchestra cu programe  accesibile si cu priza la public (si la hipsteri, caci nu puteau lipsi de la sonora London Symphony Orchestra): joi au cantat Mahler: Simfonia nr.6, iar vineri Wagner: Uvertura la Maestrii cantareti, Beethoven: Concertul nr.1 pentru pian si Brahms: Simfonia nr.4.

Tot saptamana trecuta s-au gasit in programul Festivalului Enescu concertul cameral Saint Martin in The Fields, cu dirijor si solist Murray Perahia, la Ateneu, si Filarmonica si Corul Filarmonicii Enescu dirijata de specialistul in Prokofiev Gennady Rozhdestvensky, la Sala Palatului.

Maestrul a dirijat excelent, pe langa spectaculosul Ivan cel Groaznic (muzica compusa de Prokofiev pentru coloana sonora a filmului lui Eisenstein despre Ivan cel Groaznic), Poemul Simfonic Vox Maris al lui Enescu. In plus fata de calitatea muzicii, maestrul Rozhdestvensky a facut si show prin modul relaxat de a dirija, ca si cum era la repetitii si nu avea nicio constrangere formala de prezentare.

Apoi, duminica a concertat la Sala Palatului Orchestra Simfonica a Teatrului Mariinsky dirijata fara stralucire de Valery Gergiev. Programul a continut  Wagner: Uvertura TannhauserScriabin: Prometeus si R. Strauss: Viata de erou.

SHARE
Articolul precedentMoneyball (2011) – Trailer
Următorul articolThe Ugly Duckling (R: Garri Bardin) – Trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here