Castigatorii premiilor Oscar 2012

0
785

Asteptarile au fost confirmate, filmul francez  The Artist a castigat cel mai valoros Oscar, acela pentru cel mai bun film, plus inca 4 premii: cel mai bun actor intr-un rol principal – Jean Dujardin, regie – Michel Hazanavicius, costume si muzica.

Oscarul pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal a fost castigat de cea mai buna actrita a ultimilor 30 de ani, aflata la al treilea premiu si a 17-a nominalizare, Meryl Streep pentru rolul din The Iron Lady, in defavoarea lui Michelle Williams pentru rolul lui Marilyn Monroe in My Week with Marilyn.

Christopher Plummer a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, pentru jocul din Beginners, in defavoarea lui Max van Sidow, colegul lui de generatie, care a facut un rol cel putin la fel de bun in Extremely Loud & Incredibly Close.

Premiul pentru actrita intr-un rol secundar a fost primit de Octavia Spencer pentru rolul din The Help, in defavoarea lui Berenice Bejo din The Artist si a Jessicai Chastain, tot din The Help.

Hugo,filmul cu cele mai multe nominalizari, a primit 5 Oscaruri pentru regie artistica, imagine, efecte vizuale, editare de sunet si mixaj de sunet.

The Descendants, filmul pentru care George Clooney a fost nominalizat la Oscarul pentru actor in rol principal, nu a primit decat premiul pentru scenariu adaptat.

Filmul lui Woody Allen, Midnight in Paris , a castigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original.

Rango a castigat premiul pentru cel mai bun film de animatie.

Poti vedea toate nominalizarile aici.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here