Calvary

0
686

John Michael McDonagh propune prin Calvary un film despre abuzul sexual din partea preoților cu un twist: preotul lui, jucat de Brendan Gleeson (a apărut și în deputul regizoral al lui McDonagh – The Guard) este nevinovat.

Father James primește o confesiune cel puțin ciudată: enoriașul a fost abuzat sexual de un preot în copilărie și a decis că cea mai bună cale de răzbunare ar fi să ucidă un preot. Dar nu orice fel de preot, ci unul bun pentru ca lumea să sufere pierderea. Father James are la dispoziție o săptămână să-și pună afacerile în ordine înainte să fie ucis.

„Afacerile” preotului sunt enoriașii lui, o adunătură de oameni violenți care îi pun la încercare credința la fiecare pas. În ciuda temelor serioase, Calvary se anunță o dramă cu accente de umor, în stilul care îl caracterizează pe John Michael McDonagh, responsabil și pentru scenariul filmului Ned Kelly.

În Calvary apar și Chris O'Dowd (The Double), Kelly Reilly (Flight), Domhnall Gleeson (About Time), Aiden Gillen (Game of Thrones).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here