Cainele Japonez

Unde: Ioan Antoci
Premiera: 18 October 2013
0
782

Primul lungmetraj semnat de Tudor Cristian Jurgiu, Câinele Japonez, spune povestea unui bătrân care își revede după mult timp fiul. Acțiunea filmului îl are în centru pe Costache Moldu, interpretat de Victor Rebengiuc, care, ajuns la aproape 80 de ani, îşi pierde într-un dezastru natural soţia şi munca de-o viață. Fiul său, Ticu, revine în țară pentru a-l ajuta, împreună cu soţia japoneză şi fiul lor.

Distribuția e alcătuită, pe lângă Victor Rebengiuc, din Şerban Pavlu, actorul din Toată lumea din familia noastră, Kana Hashimoto, Constantin Drăgănescu, Ioana Abur, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

Scenariul, scris de Ioan Antoci, a obţinut mai multe distincţii, printre care premiul Krzysztof Kieslowski pentru Cel Mai Bun Scenariu din Europa Centrală şi de Est, în cadrul Programului ScriptEast 2009 și premiul HBO, în 2008, pentru Cel Mai Bun Scenariu de Lungmetraj, în cadrul Concursului Naţional de Scenarii. Ulterior, Tudor Cristian Jurgiu împreună cu Gabriel Gheorghe au adaptat pentru film textul lui Antoci.

Filmul a fost selectat la unul dintre cele mai importante festivaluri internationale de film ale lumii, cel de la San Sebastian – editia 2013 (debutand din 20 septembrie), urmand sa fie proiectat in competitie la sectiunea New Directors, dedicata regizorilor aflati la primul sau al doilea lungmetraj din cariera.

Un festival cu o vechime de peste 60 de ani, la San Sebastian au avut premiera filme ca Vertigo –Alfred Hitchcock sau primul film al seriei Star Wars – George Lucas (premiera europeana).

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here