CABARETUL CUVINTELOR de Matei Vișniec


Cand: 17 May 2015
Ora:19.30
0
669

Dacă sunteţi în căutarea unei piese atipice autohtone, aflaţi că la Teatrul Mignon se va juca pe 19 decembrie Cabaretul cuvintelor. Exerciţii de muzicalitate pură pentru actorii debutanţi de Matei Vişniec.

Cu cît scriu mai mult în franceză, cu atît mă fascinează mai mult limba română. De câte ori reîncep să scriu în limba română, redescopăr muzicalitatea limbii materne. Mă fascinează argoul jurnalistic, mă fascinează etajele argotice ale societății de consum. Acest cabaret este o obligare a cuvintelor de a se autoprezenta, e ca și cum cuvintele și-ar face ele însele autobiografia. 

Cuvintele se prezintă antropomorfizate în tot acest carusel. Este o încercare de-a mea de a forța limitele limbajului, dar fără a lăsa urmele acestei lupte. Textul este lejer, tandru, surprinzător. Eu nu am abandonat poezia niciodată. Și nu am de gînd să o abandonez, pentru că nu pot concepe un text fără o dimensiune poetică. Pentru mine, poezia este o formă de cunoaștere, o sursă de energie, un rezervor conceptual. Fiecare metaforă ascunde posibilitatea unui concept care nu a fost încă creat, dar care e cu siguranță necesar ca să înțelegem lumea.(Matei Vişniec)


Regizată de Alexandru Nagy (Ne vom revedea în anul care a trecut), piesa aparținând dramaturgului român stabilit în Franța a fost distinsă cu Marele Premiu la Festivalul Național de Teatru Serile Teatrului Studențesc 2014 și beneficiază de prestațiile lui Ștefan Pavel, Ionuț Niculae, Tavi Costin și a Aidei Andra.


Bilet: 30 lei 
Rezervări: 0726-243-907

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here