Buena Vista Social Club in formula completa in Romania – 2013

0
969

Vrei să auzi, să vezi cu ochii minții și să simți „locuri senzuale și atemporale unde visele și dorințele se combină într-o muzică evocatoare” (criticul Mike Gonzáles)? Atunci trebuie să încerci unul din concertele Buena Vista Social Club.

După concertele din 2007 și 2009, muzica cubaneză autentică revine în România prin grupul Buena Vista Social Club – pentru prima oară în formulă completă la noi, în două concerte la București, pe 25 iunie 2013 la Sala Palatului, ora 20:00 și la Cluj-Napoca în data de 26 iunie 2013 la Sala Sporturilor, ora 20:00.

Orchestra Buena Vista și-a luat numele de la un club de dans și muzică foarte faimos și frecventat din Havana anilor 1940. În 1990, locul i-a inspirat pe muzicianul cubanez Juan de Marcos Gonzáles și pe chitaristul american  Ry Gooder, care au înregistrat o melodie numită chiar Buena Vista Social Club, alături de veterani care cântaseră acolo în timpul epocii de aur a clubului. Succesul pe care l-a avut melodia a inspirat un documentar cu același nume regizat de Wim Wenders, care a și câștigat premiul Oscar în anul 1999.

Astfel, Buena Vista Social Club a devenit orchestra care cântă muzica de aur cubaneză din perioada 1930- 1950. Acum, ansamblul numără 15 membri, însă 8 alte nume ale muzicii cubaneze au mai făcut parte, de-a lungul anilor din formație, cele mai sonore fiind Compay Segundo, Rubén Gonzáles și Ibrahim Ferrer, care au avut și cariere solo.

Muzica celor de la Buena Vista Social Club este atât de reprezentativă pentru Cuba, încât se pare că, așa cum pe străzile orașului Liverpool se cântă Beatles la fiecare colț, așa și pe străzile Havanei se cântă melodiile Buena Vista. 

În cele două concerte de anul acesta din România, trupei i se vor alătura vocea Omarei Portuondo și chitaristul Eliades Ochoa.

Biletele pentru București sunt disponibile prin Eventim, iar prețurile variază de la 75 de lei (categoria a VI-a) la 300 de lei (categoria I).

SHARE
Articolul precedentYard Sale la Serendipity – editia din aprilie
Următorul articolPopulaire – Trailer
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here