Bucharest Short Film Festival 2021

0
333
Unde: Cinemateca Eforie, Teatrul Godot (Palatul Bragadiru)

Cand: 17 Sep - 23 Sep 2021 Ora:20:30

Unde poţi vedea și în România scurtmetraje de Oscar sau premiate la marile festivaluri? La Bucharest Short Film Festival. Ediţia din 2021 va avea loc între 17 și 23 septembrie la Cinemateca Eforie și la Teatrul Godot (Palatul Bragadiru).

O călătorie în jurul lumii

Filmele de la Bucharest Short Film Festival te invită să faci încojurul lumii. De asemenea, îţi dau impresia că poţi deveni un privilegait, deoarece vezi cele mai bune scurtmetraje din marile festivaluri. Vei putea descoperi noile scurtmetraje ale unor creatori promiţători din 22 de ţări: Argentina, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Croația, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, SUA, Ungaria.

Filmele selectate în competiţia de anul acesta au fost deja aplaudate la festivaluri de renumune. Este vorba despre festivalurile de film de la Cannes, Berlin, Locarno, Annecy, Clermont-Ferrand, Sundance, Tribeca, Toronto.

Competiţia include mai multe secţiuni. În cadrul acestora sunt proiectate filme scurte experimentale realizate și de studenţi. Nu vor lipsi nici filmele documentare, de ficţiune sau de animaţie.

Surprizele festivalului

Unul dintre cele mai așteptate filme ale festivalului este scurtmetrajul regizat de Yorgos Lanthimos, intitulat Nimic. De altfel, ediţia din anul acesta are o legătură specială cu lumea filmului grecesc. Președintele juriului este unul dintre actorii din Dogtooth, Christos Stergioglou.

Celelalte staruri ale ediţiei din 2021 a Bucharest Short Film Festival sunt: Skin (Guy Nattiv) – Premiul Oscar pentru cel mai bun film scurtmetraj în 2019; So What if the Goats Die (Sofia Alaoui), Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Sundance 2020; The Letter Room (Elvira Lind) – finalist la Premiile Oscar în categoria Scurtmetraj, în 2021; Daughter, (Daria Kashcheeva), nominalizat la Premiile Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație în 2020 și premiat la Anima Brussels Animation Film Festival 2020 și la Sundance 2020; Genius Loci (Adrien Merigeau), finalist la Premiile Oscar în categoria Scurtmetraj de animație, în 2021; Dog Eat Dog (Rikke Gregersen), Medalia de argint la Premiile Oscar în categoria Film studențesc, în 2021.

Mai multe informaţii despre scurtmetraje și program pot fi găsite pe site-ul oficial. Biletele se pot cumpăra de pe Eventbook.

 

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here