Bucharest International Film Festival, editia 2017 – Primele filme anuntate

0
1194
Unde: Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Taranului

Cand: 28 Jun - 02 Jul 2017

Filme premiate la marile festivaluri de la Veneţia şi Berlin, un nou film regizat de Kim Ki-duk şi alte noutăţi văzute în premieră în cadrul secţiunii competiţionale sunt câteva dintre surprizele celei de-a 13-a ediţii a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 28 iunie şi 2 iulie 2017, la Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinema Elvira Popescu.

În cadrul unor proiecţii speciale, cinefilii interesaţi de cinematografia asiatică vor putea vedea în premieră filmele a doi regizori sud-coreeni apreciaţi de criticii internaţionali. Unul dintre filme va fi On The Beach at Night Alone, regizat de Sang-soo Hong. Filmul a primit Ursul de Argint în 2017 pentru cea mai bună actriţă în rol principal – Min-hee Kim, cunoscută şi datorită rolului din filmul The Handmaiden. Celălalt film sud-coreean este The Net, regizat de iconicul cineast Kim Ki-duk.

The Net, noul film regizat de Kim Ki-duk şi proiectat în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, este o parabolă incomodă referitoare la tensiunile dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord. Povestea are în centru drama unui pescar nord-coreean ajuns, în urma unui accident, în apele teritoriale ale Coreei de Sud, unde este acuzat de spionaj, apoi supus unui interogatoriu dur. În acest film, regizorul sud-coreean denunţă absurdul şi propaganda ce induc suspiciunea dezumanizantă, fără a fi părtinitor.


LYTE video

Dacă filmul regizat de Kim Ki-duk plasează drama într-un context politic internaţional, filmul regizat de Sang-soo Hong, apreciat la Berlinale -- On the Beach at Night Alone – se rezumă la crizele din viaţa personală a unei actriţe sud-coreene implicate într-o relaţie cu un regizor însurat. Retrasă pe malul mării, protagonista încearcă să se regăsească, să reflecteze la problemele ei, întrebându-se, în acelaşi timp, dacă bărbatul iubit o mai consideră importantă. Filmul a fost descris drept o meditaţie asupra relaţiilor de iubire şi a modului în care acestea schimbă existenţa partenerilor.

on the beach at night alone trailer

LYTE video

Juriul BIFF 2017 include nume precum celebre din lumea filmului de artă, precum: actriţa Franziska Petri (The Heart Is A Dark Forest, Long Shadows, Memory, For Miriam –  film distins cu Premiul pentru Cea Mai Bună Actriţă în Spania, Franţa şi la Berlinale în 2009, actorul de origine chiliană Boris Jodorowsky (The Dance Of Reality, Endless Poetry, ambele regizate de tatăl său, Alejandro Jodorowsky) şi Carla Vulpiani (Director de Programe la Festivalul Internaţional de Film de la Milano).

Mai multe detalii referitoare la programul festivalului şi la data punerii în vânzare a biletelor pot fi găsite pe site-ul oficial.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here