Bucharest International Film Festival 2018 – Focus on Israel

0
964
Unde: ARCUB (Hanul Gabroveni)

Cand: 12 Jun - 15 Jun 2018

Ediţia din 2018 a Bucharest International Film Festival, care va avea loc între 11 şi 16 iunie, va include o secţiune specială dedicată cinematografiei israeliene contemporane. În cadrul secţiunii Focus on Israel vei putea vedea filme realizate în ultimii ani de regizori prezenţi la marile festivaluri internaţionale. Filmele vor fi proiectate la ARCUB (Hanul Gabroveni), între 12 şi 15 iunie. Intrarea este liberă.

Invitatul special al acestei ediţii va fi regizorul israelian Eran Riklis, considerat reprezentativ pentru noul val. Prezent la Bucureşti între 15 şi 17 iunie, cineastul Eran Riklis va susţine şi un masterclass cu tema A Personal Cinematic Voyage, pentru studenţii de la UNATC şi Hyperion. În cadrul BIFF vei putea vedea două filme semnate de acesta: The Human Resource Manager şi Dancing Arabs.

Proiectat şi în cadrul Festivalului de la Locarno, filmul Dancing Arabs spune povestea unui băiat israeliano-palestinian care ajunge să înveţe la o prestigioasă şcoală de tip internat din Ierusalim. Filmul urmăreşte încercările sale de a se adapta la o nouă cultură explorându-şi propria indentitate la întâlnirea cu alte valori, dar mai ales cu prima dragoste.

DANCING ARABS Trailer (English Subtitles)

LYTE video

Unul dintre cele mai populare filme ale regizorului Eran Riklis este The Human Resource Manager, care prezintă încercările unui specialist în resurse umane de a salva reputaţia companiei pentru care lucrează. Evenimentele care se petrec în timpul acestei misiuni complicate îl vor face să îşi redefinească priorităţile şi mai ales principiile.

The Human Resources Manager Trailer

LYTE video

Dacă vrei să vezi un debut puternic, apreciat datorită abordării poetice a unor istorii de viaţă tulburătoare, poţi alege filmul Death of a Poetess. Filmul spune în paralel poveştile a două femei: o profesoară din Tel Aviv, care nu mai are mult de trăit, şi o infirmieră de origine arabă, din Jaffa, interogată de un poliţist. Vieţile celor două femei se vor întâlni într-un moment critic pentru ambele.

SIFF 2018 Trailer: Death of a Poetess

LYTE video

Tot un film poetic este şi cel dedicat actriţei Rozina Cambos, intitulat To Be Part of That Red. Ultimii trei ani din viaţa actriţei născute la Bucureşti sunt urmăriţi prin ochii regizoarei Ella Zaharano Grinhouse.

Povestea unui bărbat ce vrea să rămână burlac, dar a cărui viaţă se schimbă după ce află că iubita lui din urmă cu douăzeci de ani i-a ascuns că are un copil cu el, devine subiectul filmului Longing, proiectat şi la Festivalul de la Veneţia. Savi Gabizon explorează dezvoltarea unei relaţii paterne târzii, îmbinând comedia neagră şi drama.

Longing - Official Trailer

LYTE video

Iubirea şi pierderea se întâlnesc în filmul The Cakemaker. Protagonistul filmului este un bărbat din Germania care pleacă în Israel pentru a se angaja la cofetaria deţinută de văduva bărbatului pe care l-a iubit în secret. Aceasta nu ştie de relaţia fostului ei soţ cu străinul venit să lucreze alături de ea. Ofir Raul Graizer a regizat un film despre toleranţă şi apropiere în situaţiile de criză.

The Cakemaker - Official Trailer

LYTE video

Program:

Marţi, 12 iunie
20:00 – Death of a Poetess (2017); Dana Goldberg, Efrat Mishori

Miercuri, 13 iunie
20:00 – The Cakemaker (2017); Ofir Raul Graizer

Joi, 14 iunie
19:00 – To Be Part of That Red (2017); Ella Zaharano Grinhouse
19:30 – Q&A
20:00 – Longing (2017); Savi Gabizon
22:00 – Q&A

Vineri, 15 iunie
18:30 – Dancing Arabs (2014); Eran Riklis
20:45 – Q&A
21:00 – The Human Resources Manager (2010); Eran Riklis

Citeşte şi Beyond the Mountains and Hills – Problemele unei familii dintr-un Israel văzut dincolo de clişee

Beyond the Mountains and Hills – Problemele unei familii dintr-un Israel vazut dincolo de clisee

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here