Bucharest Fashion Film Festival 2017

0
1126
Unde: Cinemateca Eforie

Cand: 12 May - 14 May 2017 Ora:20:00

2017 le-a pregătit o surpriză celor pentru care moda este mai apropiată de cinematografie şi celelalte arte vizuale decât de mimetismul care dă tonul capriciilor de sezon. Ei vor avea un festival dedicat întâlnirii dintre film, experimentul avangardist, branding şi cultură. Ediţia pilot a Bucharest Fashion Film Festival va avea loc între 12 şi 14 mai, la Cinemateca Eforie. Dezbaterile vor fi organizate la Institute The Café (str. Ştirbei Vodă 104-106).

Programul festivalului include scurtmetraje, filme-cult şi documentare despre subiecte precum: sustenabilitatea şi diversitatea în modă, rolul pieselor vestimentare într-un muzeu, aproprierea culturală sau condiţia designerului şi a modelului. Una dintre vedetele acestui festival este The First Monday in May. Documentarul regizat de Andrew Rossi le este dedicat special celor pentru care moda şi arta sunt de nedezlipit. Filmul prezintă culisele punerii în scenă a faimoasei expoziţii China: Through The Looking Glass, cea mai vizitată expoziţie din istoria The Costume Institute din cadrul The Metropolitan Museum of Art. Vei avea acces totodată şi la secretele organizării celebrei gale Met, evenimentul de strângere de fonduri din deschiderea expoziţiei, care aduce împreună starurile. Regizorul a provocat o discuţie incitantă despre locul pieselor vestimentare într-un muzeu dedicat artei, invitând nume importante din cinematografie, designeri şi curatori, printre care wong Kar-Wai, directorul artistic al expoziției, Baz Luhrmann, precum şi designeri de top ca Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld şi Guo Pei.

Watch the First Monday in May Trailer

LYTE video

Pentru cei dornici să atragă un semnal de alarmă legat de condiţiile muncitoarelor din ţările asiatice, unde se află multe fabrici şi ateliere ce lucrează pentru marile branduri, organizatorii au pregatit documentarul Jungle Sisters. Prin povestea surorilor Bhanu şi Bhuntu, regizoarea Chloe Ruthven pune sub lupă efectele unei iniţiative prin care guvernul Indiei a vrut să orienteze 500 de milioane de persoane din mediul rural spre industriile emergente. Accesul regizoarei în ariile mai puţin cunoscute ale industriei de textile este facilitat de sora ei. Aceasta lucrează pentru o companie a cărei activitate presupune plasarea muncitoarelor în fabricile de textile ce stau în spatele produselor oferite de marile companii.

IDFA 2015 | Trailer | Jungle Sisters

LYTE video

Anii ’60, cu tot cu efervescenţa lor, sunt şi ei prezenţi printr-un clasic mereu seducător -- Who are You, Polly Maggoo? Regizat în 1966 de către William Klein, filmul prezintă aventurile unei americance la Paris, care ajunge să capteze interesul mediei, dar şi al unui prinţ. Filmul îmbină satira, elementele suprarealiste, grotescul şi toate simbolurile asociate unui deceniu ce a permis o descătuşare fără precedent în artă şi modă. Rolul modelului Polly Maggoo este interpretat de un alt model, devenit faimos în urma apariţiilor din Vogue şi Harper’s Bazaar, pe nume Dorothy McGowan.

Church of Film: Polly Maggoo Trailer

LYTE video

Din anii ’60 paşeşti rapid în deceniul următor, prin tulburătorul şi îndrăzneţul film-cult The Bitter Tears of Petra von Kant, semnat de Rainer Werner Fassbinder, care s-a autointitulat un anarhist romantic. Având o distribuţie exclusiv feminină, pelicula redă, în decoruri extravagante şi imagini de o senzualitate incandescentă, legătura devoratoare dintre o creatoare haute-couture şi o tânără care vrea să devină model. Este un film puternic vizual, în care luxul, strălucirea, pasiunea şi deznădejdea se întâlnesc.

Three Reasons: The Bitter Tears of Petra von Kant

LYTE video

Program

Vineri, 12 mai

20:00 The First Monday in May (r. ANDREW ROSSI/ documentar/ USA/ 2016/ 90′)

Sâmbătă, 13 mai

16:00 Fashion Films Showcase
18:00 Jungle Sisters (r. CHLOE RUTHVEN / documentar/ United Kingdom/ 2015/ 80′)
20:00 Who are You, Polly Maggoo? (r. WILLIAM KLEIN / comedie, drama/ France/ 1966/ 101′)

Duminică, 14 mai

12:00 Talk: What is Fashion Film? (EN)
13:30 Talk: The Business of Fashion
15:00 Talk: Despre diversitate în modă
18:00 Fashion Films Showcase
20:00 The Bitter Tears of Petra von Kant (r. REINER WERNER FASSBINDER/ drama/ West Germany/ 1972/ 124′)

Preţul unui abonament este de 40 de lei. Preţul unui bilet este de 15 lei. Biletele se pot achiziţiona de la Cinemateca Eforie sau online de pe site-ul Eventbook.

 

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here