British Documentary – 2018

0
765
Unde: Cinema Muzeul Taranului

Cand: 07 Feb - 14 Mar 2018 Ora:19:00

În fiecare miercuri, de la ora 19:00, în perioada 7 februarie -- 14 martie 2018, la Cinema Muzeul Ţăranului se va desfăşura cea de-a VIII-a ediţie a British Documentary, organizat în parteneriat cu British Council. Vei putea vedea 8 documentare care abordează teme precum activismul, arta, abuzul, traumele provocate de război, secretele ştiinţei sau prieteniile improbabile. Intrarea este gratuită, iar accesul se face în limita locurilor disponibile. Documentarele sunt subtitrate în limba română.

Programul proiecţiilor şi detalii despre filme:

 7 FEBRUARIE

  • 19:00 -- Mulţumesc pentru ploaie / Thank You for the Rain

Documentarul prezintă eforturile unui fermier kenyan, devenit un activist, de a ne  atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. Demersul său a început odată cu dorinţa de a folosi o cameră de filmat pentru a imortaliza evenimente din viaţa familiei sale şi a comunităţii din satul natal. Când o regizoare norvegiană îi descoperă povestea, fermierul Kisilu devine un lider al comunităţii sale, pregătit să lupte pentru drepturile ei.

14 FEBRUARIE
• 19:00 -- Versus: viaţa şi filmele lui Ken Loach / Versus: the Life and Films of Ken Loach

Versus: The Life and Films of Ken Loach - Official Trailer

LYTE video

Un răsfăţat al Festivalului de la Cannes şi un regizor controversat, acuzat de simpatii marxiste, Ken Loach a încercat prin filmele lui să atragă atenţia asupra inechităţii din societatea britanică, schimbând mentalităţi. Acest documentar ce a fost realizat după ce regizorul a împlinit 80 de ani subliniază impactul social pe care l-au avut filmele sale, precum şi reacţiile presei.
21 FEBRUARIE

• 19:00 -- Atacând diavolul / Attacking the Devil

Modul în care jurnalismul de investigaţie luptă pentru o societate mai bună este prezentat printr-un documentar dedicat lui Sir Harold Evans, editor al Sunday Times în perioada considerată a fi epoca de aur a jurnalismului britanic. Una dintre investigaţiile sale a dus la campania în care s-a cerut dreptate pentru victimele de la Thalidomide – copiii născuţi cu dizabilităţi după ce mamele acestora au primit un sedativ folosit în programul nazist dedicat războiului chimic.

28 FEBRUARIE

  • 19:00 -- Copiii războiului din Gaza /Children of the Gaza War

Cinci copii din tabere diferite vorbesc despre modul în care văd conflictele din Gaza. Emoţiile, traumele şi resentimentele reflectă urmările unui război ce a îndepărtat oameni ce au trăit cândva aproape unii de ceilalţi.

7 MARTIE

  • 19:00 -- În spatele uşilor închise / Behind Closed Doors

Trei femei din Marea Britanie îşi împărtăşesc experienţa din cadrul familiilor unde violenţa este la ea acasă. Documentarul prezintă modul în care vieţile acestor femei s-au schimbat din momentul în care au apelat la ajutorul autorităţilor, formând numărul Poliţiei din Thames Valley.

  • 20:00 -- Deasupra lavoarului / Women in Sink

Un coafor din oraşul israelian Haifa devine un loc al armoniei şi al păcii într-o lume decimată de conflicte politice şi militare. Deţinut de un arab creştin, acest coafor este locul unde camera de filmat înregistrează opiniile clientelor din comunităţile arabe şi evreieşti. Acestea vorbesc despre religie, diferenţele culturale, viaţa politică şi iubire. Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, în 2015 (menţiune specială în secţiunea dedicată filmelor documentare).

Film Trailer: Women in Sink

LYTE video

 

14 MARTIE

  • 19:00 -- În mintea lui Einstein: enigma spaţiului şi a timpului / Inside Einstein’s Mind: the Enigma of Space and Time

Documentarul marchează un secol de la formularea Teoriei Relativităţii, care avea să schimbe lumea fizicii, stârnind şi curiozitatea celor neinteresaţi până atunci de ştiinţă. Informaţiile inedite sunt prezentate sub forma unei călătorii vizuale captivante în lumea şi mintea lui Albert Einstein. Un rol important îl are modul în care sunt interpretate vizual experienţele şi experimentele ce l-au condus la formularea celebrei teorii.

  • 20:00 -- Attenborough şi dinozaurul gigantic / Attenborough and the Giant Dinosaur

Lumea dinozaurilor nu încetează să ne fascineze. Nici pe David Attenborough. El a expus descoperirile din timpul unei anchete medico-legale ce a explorat lumea celui mai mare animal terestru care a trăit vreodată. Grafica de ultimă generaţie folosită în acest documentar îţi va dezvălui structura internă a dinozaurului şi modul în care acesta a încercat să se adapteze la schimbările de mediu.

Attenborough and the Giant Dinosaur: Trailer - BBC One

LYTE video

Citeşte şi Ouăle lui Tarzan – Un documentar despre o distopie reală

Ouale lui Tarzan – Un documentar despre o distopie reala

 

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here