Brick

0
808

Brick reprezintă debutul regizoral al lui Rian Johnson, care și-a pus ulterior semnătura pe lungmetrajul The Brothers Bloom și pe câteva episoade din Breaking Bad.Povestea e cel puțin interesantă, combinând un mystery novel bine scris cu atmosfera apăsătoare specifică unui liceu din SUA. 

Joseph Gordon-Levitt impresionează în rolul lui Brendan, un tânăr retras dar curajos care se simte obligat moral să investigheze uciderea fostei lui prietene, de la care primește un mesaj criptic – "€œbrick, pin, tug, poor Frisco” -€“ cu o zi înainte ca trupul ei să fie descoperit în apele unui pârâu. 

Cercetările îl apropie de toate clicile stereotipe cu care filmele americane ne-au obișnuit (și, din păcate, au servit ca inspirație pentru dinamica dintre adolescenți  în viața reală), dar și de o prezență criminală, adânc implantată în mediul liceului.  

Brick (Codul mortii) se bucură de note foarte bune atât pe Rotten Tomatoes cât și pe IMDb, alături de o panoplie întreagă de premii și nominalizări dedicate producțiilor independente, dintre care cea mai demnă de menționat ar fi Best Foreign Independent Film din cadrul British Independent Film Awards 2005.

Poate fi asociat unor producții ca Hard Candy, Donnie Darko sau John Dies at the End în categoria filmelor independente care merită văzute.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here