Blended – Fat-Frumos calare pe un strut

0
972

Adam Sandlerla un blind date? Şi cine e norocoasa ori, mai bine zis, ghinionista? Drew Barrymore, îmbrăcată precum o educatoare severă. Detalii despre personajele interpretate de aceştia? Despre subiectul filmului?

Nu ai nevoie dacă i-ai mai văzut împreună pe marele ecran. Afişul filmului Blended este suficient pentru a-ţi forma nişte aşteptări legate de o comedie la care vei râde. Umorul celor doi protagonişti, chimia dintre actori, replicile inventive şi câteva scene cu Adam Sandler ceva mai sobru, dar la fel de nătâng, în majoritatea situaţiilor, cum era în vremurile bune din American Pie.

Jim (Adam Sandler) şi Lauren (Drew Barrymore) sunt doi părinţi redeveniţi burlaci parţial disponibili, care îşi cresc singuri copiii. Atunci când Jim îşi permite câteva ore departe de cele trei fiice ale sale, aflate în perioade critice ale trecerii de la o vârstă la alta, şi Lauren îşi lasă cei doi băieţi cu bona, întâlnirea pe neve ce le-ar fi putut condimenta viaţa se transformă într-un sos mult prea iute comandat de Jim pentru viitoarea parteneră. Eşecului culinar i se adaugă numele cel puţin la fel de picant al localului- Hooters– şi alte câteva schimburi de replici în care ambii lovesc în punctele slabe ce i-au gonit pe foştii parteneri din viaţa lor.

Deşi au evitat să se vadă unul cu altul, cei doi au parte de coincidenţe şi de o vacanţă făcută cadou de şeful lui Jim, nimeni altul decât iubitul colegei lui Lauren. Nici unul dintre ei nu află, însă, de plecarea celuilalt în vacanţă decât în momentul în care dau nas în nas într-un faimos resort din Africa de Sud, ce oferă un pachet de servicii dedicate special familiilor alcătuite din părinţi vitregi şi fraţi pe jumătate. Aşadar, trebuie să vă aşteptaţi să aveţi parte şi de întâlnirea cu personajele secundare, câteva reprezentând mame vitrege tinere şi sexy, pe gustul fiului abia intrat în pubertate al lui Lauren, adolescenţi supăraţi pe ai lor sau angajaţi exotici ai hotelului, ce toarnă gaz pe focul comediei, făcând nelipsitele detalii previzibile din comediile de gen mai suportabile.

Dacă te aştepţi la o călătorie africană plină de peripeţii în sălbăticie, regizorul Frank Coraci are alte planuri. Nu-l vei vedea pe Jim fugărit de un leu, încercând să o salveze pe Lauren. Baiatul cel mare al ei îi dă suficiente bătăi de cap încât să mai observe un rinocer ameninţător sau un crocodil ieşind tăcut din apă. În schimb, anumite scene în care Jim şi Lauren vor să se apropie de copiii viitorului partener sunt simpatice şi credibil interpretate. Sub stratul de situaţii comice sunt prezentate problemele unor adolescenţi care încearcă să îşi formeze identitatea în absenţa unui părinte de sex opus, iar secvenţele în care Jim începe să joace rolul tatălui pentru băiatul ursuz şi puştiul hiperactiv, stabilind o complicitate masculină pusă pe şotii, şi încercările fiicelor sale de a-i găsi tatălui o nouă parteneră vor oferi consistenţă umorului, depăşind zona glumelor facile.  

Chiar dacă a respectat o reţetă arhicunoscută a comediilor având tentă romantică, Blended este salvat de jocul actorilor expresivi, care sunt capabili prin naturaleţe să evite un efect dezastruos al clişeelor.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here