Bert Stern: Original Madman

0
719

Documentarul Bert Stern: Original Madman, la fel de neconvenţional ca viaţa şi personalitatea personajului central, se construieşte în jurul controversatului Bert Stern, unul dintre cei mai faimoşi fotografi americani.

De la strânsa relaţie de prietenie cu Stanley Kubrick, formată la debutul carierei sale, până la complexa legătură cu Marilyn Monroe,  documentarul îşi propune să acopere toate aspectele şi etapele ascensiunii fotografului, incluzând şi bucuriile, dar şi neîmplinirile sau dramele de ordin personal.

Odată cu succesul lui Stern, începe şi epoca de aur a publicităţii: reclama sa pentru vodka Smirnoff va avea ca efect o creştere fulminantă a vânzărilor, transformându-l într-un fotograf de succes la vârsta de 25 de ani. Căutat apoi de cei de pe Madison Avenue, de la Hollywood şi din lumea modei, Stern va fi unul dintre catalizatorii aşa-numitei creative evolution. Având ca subiecţi în principal vedete de la Audrey Hepburn la Scarlett Johansson, universul vizual marca Stern este şi va rămâne un punct de referinţă pentru domeniul fotografiei glamour.

Surprinzând aura personajului, documentarul lansat în 2011 pătrunde dincolo de aparenţe, încercând să aducă la suprafaţă ceva din intimitatea şi interioritatea lui Bert Stern.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here