Beginners

0
782

Beginners este un film care bifeaza doua reusite: incheaga bine povestea si are actori buni (Ewan McGreggor, Christopher Plummer – nominalizat pentru rol la Oscar in acest an, Melanie Laurent – pe care o stii din filmul lui Tarantino, Inglorious Basterds). 

Beginners este un film autobiografic (tatal regizorului Mike Mills si-a recunoscut homosexualitatea la batranete), dar in primul rand este un film candid si umanist despre doua inceputuri.

Oliver (Ewan McGreggor) intalneste iar dragostea, impreuna cu toate dubiile si anxietatile ce vin la pachet cu ea. In paralel, tatal lui de 75 de ani, un homosexual reprimat jucat de Christopher Plummer, gaseste si el iubirea alaturi de un barbat mult mai tanar decat el. Hal, tatal lui Oliver, nu traieste decat cativa ani curajul de a-si fi exprimat natura sexuala, pentru ca este diagnosticat cu cancer.

Relatiile dintre tata si fiu si dintre cei doi iubiti (McGreggor si Laurent) sunt inchegate nu doar cu seriozitate, ci si cu umor si detasare, in ciuda prezentei bolii si a altor dificultati.

Regizorul Mike Mills este la al doilea lungmetraj, dupa Thumbsucker din 2005.

Poate fi vazut online.

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here