Beasts of the Southern Wild


Premiera: 12 April 2013
0
621

Beasts of the Southern Wild este o poveste magică, dirijată de frumoasa imaginație a unei fetițe neînfricate de numai 6 ani (Quvenzhané Wallis), cu un nume la fel de fermecător ca și premisa acestui debut în lungmetraj al tânărului regizor Benh Zeitlin – Hushpuppy.

Hushpuppy nu are mamă; fetița trăiește cu tatăl ei, Wink, în comunitatea insulară Bathtub, o regiune izolată de restul lumii. Agravarea bolii misterioase de care suferă acesta, cuplată cu o furtună masivă ce inundă zona și pune în pericol comunitatea, alimentează imaginația fetiței și ne oferă ocazia să vedem prin ochii ei o lume supranaturală, în care topirea ghețarilor provoacă trezirea unei armate de aurochi – o specie de animale preistorice necruțătoare, până atunci înghețate.

Conștientă de pericole, dar împinsă de condiția tot mai slăbită a tatălui ei, Hushpuppy pornește în căutarea mamei necunoscute.

Beasts of the Southern Wild a fost produs de biroul din New York al Mandragora International, compania de productie de film a lui Bobby Paunescu, cu doar cateva sute de mii de dolari, pe parcursul a 7 ani.  

Castigator al premiului pentru debut la Cannes 2012, filmul a fost nominalizat si la 4 categorii foarte importante la premiile Oscar 2013: cel mai bun film, cea mai buna actrita Quvenzhané Wallis – cea mai tanara nominalizata din istoria Oscarurilor, doar 9 ani -, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu adaptat. 

Galerie video

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here