Bal mascat

0
575

Bal mascat, opera lui Giuseppe Verdi, este inspirată din povestea asasinării regelui Gustav al III-lea al Suediei în 1792. Opera este însă lipsită de acuratețe istorică, compozitorului fiindu-i impusă cezura guvernului din cauza sensibilității politice a subiectului. Astfel, Gustav III devine guvernatorul colonial Riccardo, iar acțiunea se petrece în Boston la începutul aniilor 1700.

Riccardo, conte de Warwick, este îndrăgostit de Amelia, soția colaboratorului și prietenului său cel mai bun, Renato. Dragostea lui Riccardo este împărtășită de aceasta, iar atunci când soțul află despre iubirea celor doi, se lasă atras de advesarii lui Riccardo, care plănuiesc asasinarea acestuia, și le oferă ajutorul său. Astfel, balul mascat organizat de către guvernator pentru a-și distra supușii, devine momentul ideal pentru punerea în practică a planului de asasinare.

Într-o reprezentație ce aparține trupei La Fura dels Baus din Spania, înregistrarea spectacolului de la Opera Australia va putea fi urmarită și în România pe 18 iulie la Grand Cinema Digiplex.

Prețul unui bilet este de 55 lei.

Galerie video

SHARE
Articolul precedentBorgman
Următorul articolOpera Aida de Verdi
Esti liber sa alegi. Dar optiunile sunt aproape infinite si timpul este cea mai valoroasa resursa. De aceea, noi te ajutam sa faci rapid alegeri inspirate, inteligente, personalizate. Ce filme sau seriale noi ti se potrivesc, ce locuri interesante poti sa vizitezi, ce carti noi bune merita citite, ce citate si statusuri inspirationale, cum sa economisesti pentru experientele noi si multe altele.

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here