Avishai Cohen in concert la Sala Radio


  Cand: 25 Apr 2013
  Ora:20:00
  0
  699

  Pe 25 aprilie îl putem asculta, în premieră la Bucureşti, pe rafinatul muzician israelian Avishai Cohen în concert la Sala Radio.

  Declarat cel mai de succes reprezentant al jazz-ului israelian de Jerusalem Post şi inclus între cei mai influenţi o sută de basişti ai secolului XX de revista Bass Player, Avishai Cohen este un artist exuberant. Membru fondator in sextetul Origin al lui Chick Corea, care îl caracteriza pe Cohen drept “un muzician de geniu”, a colaborat cu artişti ca Bobby McFerrin, Herbie Hancock, Nnenna Freelon, Alicia Keys sau Paquito D'Rivera.

  Muzica sa este un palimpsest de influenţe, de la melodiile sefardice ascultate în familie la marile nume ale jazz-ului american, descoperite în adolescenţă – Charlie Parker, Thelonious Monk, Jaco Pastorious – de la muzica latino-americană la ritmurile Orientului Mijlociu. Din acest amalgam s-a decantat un sound dens, hipnotic, care te poartă într-o lume solară sau îţi trezeşte nostalgii uitate.

  La Bucureşti, artistul va fi acompaniat de Noam ‘KubehDavid (tobe) şi de pianistul Nitai Hershkovits, prezent şi pe cel mai recent album al lui Avishai Cohen, Duende (2012).

  Biletele sunt disponibile în reţeaua Eventim (Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, Cărtureşti, Humanitas) şi online pe eventim.ro, la preţurile de 75, 115 şi 135 de lei.
   

  Galerie video

  LASĂ UN COMENTARIU

  Please enter your comment!
  Please enter your name here